Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba garantează cu 36,6 milioane lei un credit bancar pentru Apa CTTA SA Alba

Publicat


Consiliul Judeţean Alba va garanta cu 36,6 milioane lei un credit bancar de 54,7 milioane lei, ce va fi contractat pe o perioadă de maximum 12 ani, de către Apa CTTA SA Alba, pentru derularea unui proiect de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă.

Citeşte şi Peste 114 milioane de euro pentru ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă în județul Alba, 2014-2020”

Este vorba despre implementarea proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în Județul Alba, 2014 -2020”, în valoare totală de 518.856.784 lei (fără TVA), finanţat din fonduri europene, dar pentru care este nevoie şi de contribuţie proprie a beneficiarului (Apa CTTA SA Alba). Acesta se derulează conform contractului de finanțare nr. 116/31.08.2017 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Consiliul Judeţean Alba este acționar al Companiei Apa CTTA SA Alba, operatorul regional de furnizare a apei în județul Alba.

“Având în vedere necesitatea asigurării resurselor necesare pre-finanțării și/sau co-finanțării proiectului sus-menționat, operatorul regional intenționează să contracteze o finanțare rambursabilă în valoare de 54.739.390,71 lei.

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare, Consiliul Județean poate garanta contractarea împrumutului, într-un cuantum egal cu cota-parte din capitalul social pe care o deține, respectiv 67%”, se explică în documentaţia proiectului ce intră la aprobare în şedinţa de joi, 22 februarie.

Astfel, se propune aprobarea garantării, cu veniturile proprii ale CJ Alba, a unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de cel mult 54.739.390,71 lei, cu o maturitate de maxim 12 ani, ce urmează să fie contractată de către S.C. Apa CTTA S.A. Alba. Garanția acordată va fi de maximum 36.675.391,78 lei.

“Implementarea cu succes a acestui proiect va avea ca rezultat final îmbunătațirea serviciilor publice asigurate populației din aria administrativ-teritorială a Consiliului Județean Alba. Se precizează că rezultatele financiare ale companiei Apa CTTA SA permit ca rambursarea împrumutului, inclusiv a dobânzilor și comisioanelor, să fie realizată exclusiv din veniturile proprii ale acesteia, garantarea de către Consiliul Județean a împrumutului nefiind de natură a greva în mod efectiv bugetul local”, se mai precizează în proiectul de hotărâre a CJ Alba.

Rambursarea împrumutului urmează a se realiza din fondurile proprii ale societății Apă CTTA Alba, având în vedere rezultatele financiare ale acesteia, astfel nefiind implicații asupra bugetului local, potrivit CJ.

De asemenea, garantarea împrumutului nu va fi luată în considerare la determinarea încadrării în limita de 30% din media aritmetică a veniturilor proprii. CJ precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, finanțările rambursabile contractate și/sau garantate de unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale pentru a asigura refinanțarea și/sau cofinanțarea proiectelor care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de preaderare și post aderare de la Uniunea Europeană nu sunt supuse prevederilor referitoare la încadrarea în gradul de îndatorare de 30% (serviciul datoriei publice locale/venituri proprii).

În contextul acestei garantări, serviciul datoriei publice locale totale este estimat, pentru perioada 2018 – 2031, la un nivel care variază între un nivel minim de 16,77% și un nivel maxim de 22,4% din veniturile proprii în anul 2022.

Veniturile proprii au fost considerate ca reprezentând media aritmetică simplă a veniturilor proprii rezultate din execuțiile bugetare la 31.12.2015, 31.12.2016 și 31.12.2017, diminuate cu veniturile din valorificarea unor bunuri.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Studenții Universității din Alba Iulia, ies la vot pentru a-și alege reprezentanții în Consilii și Senat. Cine candidează

Publicat

universitate

Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia își aleg în această săptămână reprezentanții în Consiliile și în Senatul insituției superioare de învățământ din inima Cetății Alba Carolina.  Alegerile academice parțiale în care vor fi votați studenții care își vor reprezenta colegii și implicit facultățile în Consiliul și în Senatul Universității vor avea loc joi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Cine va fi noul viceprimar al municipiului Alba Iulia. Liderii PNL au găsit înlocuitor pentru Gabriel Pleșa

Publicat

lupea

Liberalul Gabriel Lupea va fi noul viceprimar al municipiului Alba Iulia, potrivit unor surse politice Alba24.ro.  Sursele Alba24 au mai declarat că actualul consilier local așteaptă validarea din partea Biroului Local PNL, însă aceasta este doar o formalitate, în condițiile în care liderii partidului au cazut deja de acord cu numirea acestuia în funcție.  După […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Galda de Jos lovește din nou. Potrivit siteului propriu, adresa de contact este în New York

Publicat

Primăria Galda de Jos, lovește din nou pe siteul propriu. După scandalul în care copiase textul secțiunii ”Bun venit”, de pe site-ul Primăriei Ciugud, administrația locală are acum un nou site, de data aceasta ”acustic”. O voce feminină recită fără discernământ toate secțiunile, inclusiv partea de contact. Și dacă tot am ajuns aici, aflăm că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Au fost montate indicatoare. Când ar putea intra în vigoare TARIFELE, ce trebuie să știe șoferii

Publicat

În mai multe zone din Alba Iulia au fost amplasate, în ultima perioadă, indicatoare speciale de marcare a zonelor în care se vor percepe tarifele de parcare cu plată și panouri cu informații despre valoarea acestora pe intervale de timp (în lei și euro), precum și modalitatea de achitare a acestora. Reprezentanții Primăriei spun însă […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate