Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 114 milioane de euro pentru ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă în județul Alba, 2014-2020”

Publicat

A fost aprobată finanțarea de către Uniunea Europeana a Proiectului Major: ”Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totala de 114.079.588 euro (fara TVA). Pentru a susține investiția, APA CTTA anunță că de la 1 ianuarie 2018, tarifele la apă și canalizare se vor majora. 

Astfel, Uniunea Europeana va finanța acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la aceasta suma adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investițiilor, iar Beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Proiectul cuprinde 3 contracte de servicii, unul de furnizare vehicule operaționale, și 9 contracte de lucrări, prin care se vor realiza investiții în infrastructura de apă și apă uzată, după cum urmează:

-reabilitarea aducțiunilor Galda-Teiuș-Aiud-Ocna Mureș și Galda-Blaj,

-extinderea și reabilitarea aducțiunilor Cîmpeni-Abrud și Cîmpeni-Baia de Arieș,

-extindere și reabilitare rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Alba Iulia, localitatea Pâclișa, în aglomerarea Ighiu, localitatea Țelna si în aglomerările Abrud și Baia de Arieș, execuție lucrări pt. extinderea sistemelor de apă în Arieșeni.

-extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă

-extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni si in aglomerarea Blaj – Sâncel -extindere/reabilitare sistem de alimentare cu apă în Cistei si Bucerdea Grânoasa- Crăciunelu de Jos

-construire stații de epurare apă uzată in Abrud si Baia de Arieș, reabilitarea stațiilor de tratare apă potabilă Zlatna și Mihoiești (Cimpeni).

Prin intermediul acestui proiect vor fi continuate acțiunile integrate de dezvoltare a sistemelor de apa și apa uzata în aglomerările cu o populație cuprinsă între 2000-10.000 locuitori. Astfel, în ceea ce privește alimentarea cu apa vor beneficia peste 100.000 de locuitori din aria de deservire a 4 sisteme zonale de alimentare cu apa: Alba, Zlatna, Apuseni și Arieșeni, iar pentru canalizare-epurare circa 23.000 locuitori din 7 aglomerări: Alba Iulia, Ighiu, Aiud-Lopadea Noua, Blaj, Sancel, Abrud, Baia de Aries, Unirea, Razboieni.

În vederea susținerii acestui proiect major de investiții, SC APA CTTA SA ALBA, anunță intenția de majorare a prețului apei potabile și a tarifului la canalizare, începand cu 01.01.2018, în baza Strategiei de tarifare pe o perioada de 5 ani aprobata de către toate Consiliile locale membre, prin Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Apa Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate