Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba lansează alte trei Job-cluburi în Blaj, Cugir şi Ocna Mureş. Consiliere şi orientare profesională pentru elevi

elevi

Publicat

În cadrul proiectului „Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, România”, Consiliul Judeţean Alba lansează alte trei job-cluburi pentru elevi.

În cadrul proiectului, patru şcoli-pilot din judeţul Alba, respectiv Liceul Tehnologic Ocna Mureș, Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia derulează un program de acompaniament suport şi pregătire practică. Totul se va desfăşura în cadrul unui parteneriat public-privat constituit între actori locali, cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Proiectul are ca scop creșterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din cele 4 școli pilot din județ. Totodată, se încearcă și dezvoltare unei rețele parteneriale la nivel județean, facilitarea accesului la servicii integrate de orientare profesională și vocațională de calitate și informarea tinerilor cu privire la drepturile și oportunitățile de a studia sau a-și găsi un loc de muncă în țară sau în UE.

Cele mai importante activități ale proiectului vizează crearea şi activarea de reţele suport precum o reţea partenerială la nivel judeţean între autorităţi publice locale, şcoli, mediu de afaceri, instituţii publice de ocupare, ONG-uri, cu scopul de a corela politicile din domeniul educației cu cele de pe piața muncii.

Se mai doreşte crearea unei reţele pilot de consilieri pentru îndrumare şi orientare profesională, organizată la nivelul celor patru şcoli partenere, un plan centralizat de acțiune comună destinat prevenirii șomajului în rândul tinerilor absolvenți și ghidul „Metode și instrumente de ctivare a tinerilor pentru autocunopaștere și planificarea carierei” ce permite evaluarea nevoilor tinerilor în pregătirea profesională.

Citeşte şi FOTO: Inaugurarea oficială a JOB Club la Colegiul Economic din Alba Iulia. Consiliere în carieră și integrare pe piața muncii pentru elevi

Deschiderea job-cluburilor are loc în perioada 25-29 aprilie 2014, respectiv vineri la Liceul Tehnologic Ocna Mureș, luni, 28 aprilie la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir şi marţi, 29 aprilie la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj.

Proiectul, finanţat de Comisia Europeană, este implementat de către Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Valoarea totală a proiectului este de 149.254,67 euro, din care finanţare nerambursabilă 141.790,54 euro, iar durata de implementare este de 12 luni.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax