Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Judeţean Alba majorează cu 12% salariile angajaţilor din aparatul de specialitate şi 7 instituţii subordonate. Proiect în şedinţa de JOI

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Prefectura, CJ  AlbaSalariile funcţionarilor din aparatul de specialitate de la Consiliului Judeţean Alba, dar şi din instituţii subordinate acestuia se majorează cu 12%, în urma ordonanţei de Guvern date în iunie, ce permite acest lucru. De salarii mărite vor beneficia aproximativ 400 de angajaţi din Alba, iar impactul asupra bugetului CJ este de circa 300.000 de lei.

Într-un proiect din şedinţa de CJ din 23 iulie, se menţionează că se solicită aprobarea creşterii salariale cu 12% de la 1 iulie pentru angajaţii din cadrul Consiliului Judeţean (aproximativ 130 de persoane) şi de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia (circa 80 de angajaţi), Teatrul de Păpuşi “Prichindel” Alba Iulia (aproximativ 20), Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba (aproximativ 20), Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba (aproximativ 80), Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba (aproximativ 30), Direcţia Judeţeană de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba (15) şi Salvamont Alba (15).

Aceştia vor primi salariile majorate din 12 august.

Nu figurează la acest capitol angajaţii de la Spitalul Judeţean Alba şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care nu sunt incluşi în ordonanţa ce permite majorarea veniturilor.

Reamintim că la sfârşitul lunii iulie a fost aprobată o ordonanţă de guvern prin care autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12%, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

– încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat;

– încadrarea cheltuielilor de personal in limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pot stabili creşteri salariale diferenţiate pe categorii de personal, în funcţie de condiţiile specifice.

Reamintim că de la 1 iulie, a crescut şi salariu minim pe economie, la 1.050 lei, de la 975 lei.

În plus, de la 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 12% faţă de nivelul acordat pentru luna iulie 2015.

Citeşte şi De la 1 august cresc cu 12% salariile personalului nedidactic din şcoli, licee şi universităţi de stat

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax