Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba reface două poduri și 12 podețe afectate de inundațiile din 2019. Guvernul a alocat 5 milioane de lei

Publicat

Pianu de Sus inundat

Consiliul Judeţean Alba va reface 2 poduri şi 12 podeţe de pe drumul judeţean 704 A, aflate pe raza comunelor Pianu şi Săsciori, care au fost afectate în urma calamităţilor naturale din vara anului trecut.

Primul pod se află la km 4+700, pe Valea Pianului, în locul numit “La Făgădău” şi a fost distrus în totalitate de inundaţii, făcând imposibilă desfăşurarea traficului auto şi pietonal.

Citește și: LIVE VIDEO: DEZASTRU în comuna Pianu, după inundațiile de sâmbătă seara: ”În 60 de ani nu am văzut așa ceva”

Cu privire la podul aflat pe Valea Răchitei, de la km 24+090, majoritatea elementelor constructive sunt într-o stare de degradare accentuată, putând afecta în timp structura acestuia, traficul auto şi pietonal fiind acum nesigur.

r

Anunțul cu privire la reparațiile care vor fi realizate în acest an a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. 

  • ”Pentru a putea asigura continuitatea drumului judeţean, se vor construi 2 poduri noi, care vor asigura parametrii normali de exploatare pentru clasa tehnică aferentă drumului judeţean. Totodată, se va asigura secţiunea de scurgere pentru un debit maxim prognozat. Podeţele au fost şi ele afectate de inundaţiile din luna iunie 2019, aflându-se într-o stare precară în urma colmatării, fiind necesară astfel refacerea lor” a spus Hațegan.

Drumul judeţean 704 A are o importanţă deosebită întrucât asigură legătura dintre localităţile Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari şi Răchita cu Municipiul Sebeş.

La data de 1 iunie 2019, în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în partea de sud a judeţului Alba, trei comune (Pianu, Săsciori şi Săliştea) au fost inundate, câteva sute de persoane fiind evacuate, locuinţele, reţelele de utilităţi şi infrastructura rutieră fiind afectate.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV: Groaza unei familii surprinse în casă de potopul de la Răchita. Imagini care vă pot afecta emoțional

  • ”În cazul în care aceste lucrări nu ar fi efectuate, există riscul întreruperii circulaţiei rutiere şi, implicit, izolarea zonei şi a locuitorilor” a adăugat Marius Hațegan.

Pentru proiectul de refacere a podurilor şi podeţelor a fost contractată de către Consiliul Judeţean Alba efectuarea studiului de fezabilitate, urmând ca apoi să se desfăşoare procedura de atribuire pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, a mai spus vicepreședintele CJ Alba.

Guvernul României a alocat din fondul de rezervă suma de 5 milioane de lei în vederea refacerii acestor infrastructuri afectate de inundaţii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax