Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Constituirea CL Alba Iulia ca parte civilă în dosarul STP, motiv de dispută între consilieri. Inițiatorul proiectului spune de ce nu a trecut proiectul

Publicat

YouTube video

După ce procurorii DNA Alba Iulia au cerut Consiliului Local al municipiului constituirea ca parte civilă în dosarul penal privind alocarea de subvenții “ilegale” la transportul local, aceștia au înaintat din nou o adresă Consiliului Local prin care solicită să-și comunice poziția, până în 25 octombrie. Consilierii locali din Alba Iulia au amânat răspunsul la solicitarea procurorilor, pe motiv că „nu au suficiente date pentru luarea unei decizii”.

Proiectul de hotărâre privind constituirea Consiliului Local parte civilă a fost inițiat de liberalul Rareș Buglea, însă, în urma mai multor discuții, avocatul Ovidiu Jidveian a concluzionat că este imposibilă această acțiune, din cauză că nu au fost furnizate informații despre prejudiciu: „Nu poți să te constitui parte civilă dacă nu indici o sumă. Efectiv nu ai cum”.

Astfel, răspunsul pe care consilierii locali îl vor înainta DNA solicita lămuriri cu privire la prejudiciu: „Consiliul Local nu are suficiente date pentru a se constitui parte civilă. Urmează ca datele să fie analizate”, a adăugat Ovidiu Jidveian.

Prezenți în conferință de presă, liberalii au ținut să aducă lămuriri cu privire la modul în care a decurs ședința de Consiliu Local de marți. Liberalul Rareș Buglea este de părere că se repetă din nou povestea dosarului FC Unirea unde la fel consilierii s-au abținut de constituirea ca parte civilă pe motiv că nu au un prejudiciu. Ulterior, procurorii au revenit și atunci cu o sumă. Eu am propus să ne constituim parte civilă având în vedere că acolo vorbim de niște sume foarte mari, vehiculate deocamdată de presă, însă exact asta a fost motivarea colegilor că nu există un prejudiciu în adresa făcută de DNA. Eu am considerat că avem suficiente date pentru a ne constitui parte civilă, suntem și trebuie să fim de partea cetățenilor, bugetul le aparține, el a fost prejudiciat prin acele fapte, dacă se dovedește că sunt adevărate acele fapte. Eu voi continua acest demers”.

Citiți aici mai multe despre cererea procurorilor DNA.

Vezi mai jos precizările liberalului Rareș Buglea:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. radu roncea

    joi, 25.10.2012 at 06:21

    Constituiti-va parte civila! E ok! Parte civila la privatizarea UM Cugir, la Zahar Teius, la Almec, la toate privatizarile! La UM Cugir consultati-va cu Sefu Atanasiu, sa nu-l deranjati! Acum sunteti tari, aveti un lider consacrat, BECALI, …chiar puteti face ceva…Partidul National Libertin e viitorul vostru!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax