Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construcţia Complexului Balnear de la Ocna Mureș ar putea începe în aprilie. Va fi gata în doi ani jumate

Publicat

Cel mai ambițios proiect pe care l-a avut până în prezent administrația din Ocna Mureș ar putea fi finalizat în doi ani și jumătate. Proiectul de amenajare a Bazei de Tratament și Agrement se află în faza de licitație pentru numirea unui constructor, iar dacă această etapă se la finaliza până în 15 aprilie, cel mai probabil lucrările vor începe în 25 aprilie, potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler. 

Noua stațiune de la Ocna Mureș ar urma să dea o nouă față orașului și să ajute la dezvoltarea economică și turistică a zonei. Se așteaptă ca numărul turiștilor să treacă de 10.000 cât erau înregistrați în anii săi de glorie.

„Este o investiție în parteneriat cu CJ, altfel nu ne permiteam să facem o astfel de investiție deoarece Ocna Mureș a pierdut statutul de stațiune balneară, nu era eligibili pe nicio finanțare europeană, iar din surse proprii era imposibil să investim 5,8 milioane de euro, aproximativ cât costă investiția” a declarat primarul Siviu Vințeler în cadrul unei conferințe de persă susțiută la sediul PNL Alba.

Obiectivul investiției „Amenajare bază de tratament și agrement în oraşul Ocna Mureș” este construirea unui complexul turistic ce va avea în componență, potrivit descrierii arhitecturale, spații cu destinații multiple : baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumusețare și sănătate, magazin de echipamente și produse balneare și cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii și altele, ceea ce îi oferă o complexitate deosebită.

Va fi construit un complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare si cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele

Baza de tratament cuprinde spaţii cu diferite funcţiuni, cum sunt:

– centrul de sănătate, pentru aplicarea unor cure de sănătate;

– centrul de recuperare, pentru aplicarea unor cure profilactice secundare, terapeutice si de recuperare medical

– centrul de bunăstare, înfrumusetare;

– centrul de primire, divertisment si cultural, sinergic cu activitătii de receptie, relaxare,

– bar/ restaurant, magazine, inclusiv cu produse balneare si cosmetice.

– bază proprie de cură balneară cu: săli de tratament, piscine de tratament, săli de consultaţii medicale si masaj etc.

– spaţii pentru practicarea de activităţi sportive: piscină, saună, săli de gimnastică, bar, etc;

-s patii tehnice aferente construcţiei

La finalizarea lucrărilor, judeţul Alba şi oraşul Ocna Mureş vor dobândi dreptul de proprietate în cotă de ½ în devălmăşie, asupra obiectivului” Amenajare bază de tratament şi agrement în Oraşul Ocna Mureş”.

Cele două administraţii vor împărţi egal cheltuielile de realizare a investiţiei. Pentru realizarea bazei de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, estimările de costuri sunt în valoare de 37.879.718 lei cu TVA inclus, din care lucrări de construcţii-montaj, de 29.395.038 lei cu TVA inclus, iar dotările bazei, de 1.361.967 lei.

VEZI:  Ocna Mureş, staţiune balneo-climaterică. Proiectul bazei de tratament, de 8,4 milioane de euro, sprijinit de CJ Alba, pentru dezvoltarea turismului în judeţ

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    vineri, 23.03.2018 at 15:39

    Am crezut ca se face in Alba…sunt deja si-asa prea multe.

  2. D B

    marți, 27.03.2018 at 15:08

    Pacat ca am ajuns in faza in care sa nu mai putem accesa fondurile europene pentru un proiect de asemenea anvergura…trist.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax