Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Construcția noului MALL la Alba Iulia. Documentația PUZ, la aprobat în Consiliul Local

Publicat

Planul Urbanistic Zonal pentru noul mall „Alba Iulia Value Center” care urmează să fie construit în zona Bărăbanț, pe malul râului Ampoi, la ieșirea din oraș, spre Cluj-Napoca intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 28 septembrie.

Documentația a fost în consultare publică până în 10 septembrie.

Vezi și „Alba Iulia Mall”, noul centru comercial care se construiește în oraș. Noi detalii despre suprafață și zonele pentru magazine

Proiectul PUZ prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale, spații verzi.

Se propune amenajarea unui spațiu verde public, cu acces nelimitat, pe terenul adiacent loturilor din PUZ.

Solicitantul documentației este PK Topaz SRL.

Proiectul PUZ include mențiuni despre construcții și amenajări.

În zona mixtă se vor desfășura activități de comerț, servicii și alimentație publică, iar construcția va avea parter și trei etaje.

Se va amenaja sens giratoriu cu acces clienți din strada Alexandru Ioan Cuza. Altă variantă acces va fi din strada Fabricii.

AICI, documentația.

Noul Mall de la Alba Iulia va genera 600 de noi locuri de muncă

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour.

În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

Proiectul inițial includea circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate