Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construcția noului sediu al Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean din Alba Iulia ar putea fi finanțată de la bugetul de stat

Publicat

sectie de psihiatrieConstrucția noului sediu al secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean din Alba Iulia ar putea fi finanțată prin bugetul statului. Potrivit reprezentanților instituției, proiectul a fost depus la Compania Națională de Investiții în luna februarie a acestui an, însă până în prezent nu a fost primit nici un răspuns. 

„Am zis așa, e o investiție mare, haideți să degrevăm Consiliul Județean de investiția asta pentru că banii aceia îi putem folosi în alte locuri cu efect imediat, tot pentru sănătate. (…) În luna februarie am depus la Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții proiectul nostru. (…) Cred că merită orașul acesta, care are o vechime considerabilă în secția de Psihiatrie, de când tratează astfel de pacienți, să îi fie finanțată o astfel de investiție. Poate fi o investiție de portofoliu pentru Compania Națională de Investiții, care s-a implicat în proiecte de sănătate. Nu am găsit niciun motiv pentru care acest proiect să nu fie aprobat”, a spus managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicoleta Coșarcă a transmis că va solicita Ministerului Sănătății punctul de vedere privind oportunitatea investiției și recomandarea de a se realiza sau nu de către Compania Națională de Investiție.

„Consider totuși că există bună credință și că la un moment dat vom primi un răspuns. Până la urmă și răbdarea trebuie să aibă o limită pentru că ne periclităm cererea de proiecte și am spus de comun acord că până la 30 septembrie așteptăm”, a mai spus Nicoleta Coșarcă.

În cazul în care finanțarea nu va fi aprobată de către Compania Națională de Investiții, licitația se va porni cu banii Consiliului Județean Alba.

„Banii îi avem, sunt prevăzuți în buget. (…) Rămân optimist, pentru că Ministerul Dezvoltării, în ultimii ani, față de județul Alba, a fost foarte corect. (…) Însă nu putem să așteptăm foarte mult. Dacă era după noi, după puterea noastră, acum trebuia să fie gata. Cred că cel mai mult am pierdut timp pe partea de ISU, cred că acum era aproape spre final, pe banii noștrii”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Potrivit directorului economic al Spitalului din Alba Iulia, Diana Mârza, valoarea estimată a investiției (pentru partea de construcție și amenajarea curții, cu zona verde) este de 15.125.937 lei (fără TVA).

Citește și FOTO: Sediu de 1,3 milioane de euro, cu spaţiu verde pe acoperiş, pentru Secția de Psihiatrie din Alba Iulia. Cum arată proiectul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax