Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construcția noului spital de oncologie și cardiologie de la Alba Iulia: A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Publicat

Construcția noului spital de oncologie și cardiologie intervențională de la Alba Iulia intră într-o nouă etapă.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a semnat vineri contractul de proiectare și execuție pentru construcția noi secții de oncologie și a compartimentelor de radioterapie și cardiologie intervențională. 

La semnarea contractului au fost prezenți președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, managerul spitalului, Diana Mârza, directorul medical Dan Crainic, președintele Consiliului de Administrație, Gheorghe Vieru, deputatul de Alba Florin Roman și reprezentantul constructorului.

Contractul a fost semnat cu SC Concelex, liderul asocierii de firme care a câștigat licitația pentru proiectarea noului corp de spital.

Cele mai importante investiții din ultimii ani

Sunt cele mai importante investiții din ultimii ani, în domeniul sanitar al județului Alba.

Lucrările sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este de fapt vorba despre un spital nou, care va avea cinci etaje (plus subsol) și un heliport. Această construcție va fi unită printr-o pasarelă de actualul sediu al secției de Oncologie.

Valoarea totală a proiectului este de 277.024.344 de lei, din care 263.173.127 de lei reprezintă finanțare europeană și 13.851.217 lei cofinanțare din partea Consiliului Județean Alba.

Cu acești bani vor fi finanțate inclusiv dotările.

Clădirea va avea o suprafață construită de peste 1.000 de metri pătrați.

Noua clădire a spitalului va fi destinată tratării în regim de spitalizare, spitalizare de zi sau ambulator a pacienților diagnosticați cu diverse forme de cancer.

Investiția vizează construcția unui nou spital cu spitalizare continuă, cu capacitate de 90 de paturi.

Secția de oncologie medicală va avea 30 de paturi, radioterapia 25 de paturi, secția de îngrijiri paliatie 25 de paturi iar un compartiment de hematologie 10 paturi.

De asemenea va exista o secție de spitalizare de zi, destinată tratamentelor de chimioterapie, cu o capacitate de 9 paturi și 22 de scaune.

Pe lângă acestea, proiectul prevede și construirea unui ambulatoriu cu 4 cabinete de consultație și săli de tratament, cu spații administrative.

La ultimul etaj va fi secția de Cardiologie intervențională, dotată cu angiograf.

Citește și: Construirea unui spital de oncologie, radioterapie și cardiologie, la Alba Iulia: licitația a fost lansată. Valoarea investiției

Totodată, peste ultimul nivel va fi construit un heliport. De pe heliport pacienții vor putea fi transportați printr-un lift și o pasarelă la unitatea de primiri urgențe.

Construcția noului spital de oncologie și cardiologie: Cum vor arăta saloanele

Potrivit proiectului, saloanele vor beneficia de paturi electrice și noptiere cu măsuță rabatabilă.

Acestea vor fi dotate cu rețele de gaze medicale (aer comprimat, vacuum, oxigen) și rețele de curenți slabi, respectiv: sistem de alarmare asistentă, sistem de voce-date, sistem de alarmare la incendiu, sistem telemedicină, sisteme de supraveghere video acolo unde este cazul și sisteme audio.

Fiecare salon va fi dotat cu un sistemul de încălzire, ventilare și aer condiționat specific spațiului medical și nevoilor pacienților.

Iluminatul va fi economic, cu o intensitate de culoare specifică spațiului medical.

Știre în actualizare

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 12.01.2024 at 13:04

    Sunt tare curios cine din detaşamentul ăla politic a pus semnătura pe contract ? Poate managera, că restul erau de umplutură şi fără nici o treabă pe acolo. Aşa-i cand „munceşti ” la Parlament, umbli de-a creanga peste tot, încadrându-te la activitate de teren.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax