Connect with us
Publicitate

Eveniment

Construirea unui spital de oncologie, radioterapie și cardiologie, la Alba Iulia: licitația a fost lansată. Valoarea investiției

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat recent licitația pentru proiectarea și execuția unei noi clădiri care va include secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională. Construcția va avea cinci etaje și un heliport. Aceasta va fi unită printr-o pasarelă de actualul sediu al secției de Oncologie. Valoarea investiției este estimată la peste 139 de milioane de lei, fiind finanțată prin PNRR. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat, pe 11 august, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul „Relocarea și modernizarea activității secției de oncologie și înființare compartiment cardiologie intervențională”.

Valoarea totală este estimată la 139.303.533,26 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, se propune execuția unei construcții cu regim de înălțime S + P + 4 E + E retras + heliport și tunel de legătură cu celelalte corpuri de clădiri ale spitalului. Clădirea va avea o suprafață construită de 1.071,50 mp și o suprafață desfășurată de 8.076 mp.

Spațiile și funcțiunile urmează să fie amplasate astfel:

  • Subsol – Departament de radiologie dotat cu două aparate LINAC (acceleratoare liniare pentru tratament), simulator CT, vestiare, spații tehnice, adăpost de protecție civilă, spații anexe
  • Parter – Internare, internare de zi (spitalizare de zi – chimioterapie – 9 paturi, 22 scaune), ambulator (4 cabinete, 4 săli de tratament, registratură, spații aferente)

  • Etaj 1 – Compartiment hematologie cu 10 paturi și secție de chimioterapie
  • Etaj 2 – Compartiment radioterapie de 25 paturi
  • Etaj 3 – Secție de oncologie medicală cu 30 de paturi
  • Etaj 4 – Compartiment îngrijiri paleative cu 25 de paturi

  • Etaj 5 – Cardiologie intervențională dotată cu angiograf
  • Etaj 6 – Heliport

Noua clădire a spitalului va fi destinată tratării în regim de spitalizare, spitalizare de zi sau ambulator a pacienților diagnosticați cu diverse forme de cancer. Totodată, peste ultimul nivel va fi construit un heliport.

De pe heliport pacienții pot fi transportați printr-un lift și o pasarelă la unitatea de primiri urgențe. Ultimul nivel al clădirii este destinat compartimentului de cardiologie intervențională.

Cum vor arăta saloane

Potrivit proiectului, saloanele vor beneficia de paturi electrice și noptiere cu măsuță rabatabilă. Acestea vor fi dotate cu rețele de gaze medicale (aer comprimat, vacuum, oxigen) și rețele de curenți slabi, respectiv: sistem de alarmare asistentă, sistem de voce-date, sistem de alarmare la incendiu, sistem telemedicină, sisteme de supraveghere video acolo unde este cazul și sisteme audio.

Fiecare salon va fi dotat cu un sistemul de încălzire, ventilare și aer condiționat specific spațiului medical și nevoilor pacienților. Iluminatul va fi economic, cu o intensitate de culoare specifică spațiului medical, automatizat.

Grupurile sanitare vor fi dotate cu obiecte sanitare ușor de întreținut, cu accesorii pentru sprijinul pacienților bolnavi.

Panouri fotovoltaice și stații de încărcare autovehicule electrice

Clădirea urmează să fie dotată cu un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 15 kW.

De asemenea, vor fi amenajate trei stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice cu o putere de până la 50 kW.

În cadrul proiectului se va realiza un acces nou din strada Fântânele, pentru mașinile de intervenție, ambulanțe și pacienți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 14.08.2023 at 21:25

    Se mai fac şi lucruri bune pentru oameni în Alba Iulia. Succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate