Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construirea unui centru expozițional cu aspect tradițional românesc la Teiuș, din nou la licitație. Cum va arăta și cât va costa

Publicat

Primăria Teiuș caută proiectant și constructor pentru realizarea unui centru expozițional cu aspect tradițional românesc, clădire care va găzdui o colecție de exponate etnografice locale. Centrul ar urma să fie amplasat în zona Școlii Generale din localitate și va costa peste 720.000 de lei, fără TVA. 

Primăria Teiuș a lansat marți, 23 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o nouă licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru investiția „Regenerare urbană socio-culturală a orașului Teiuș – obiectiv: construire Centru expozițional colecție publică”.

Valoarea totală estimată este de 727.243,46 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că primele licitații au fost lansate în anul 2019, acestea fiind anulate după ce nu s-au prezentat ofertanți.

Lucrările propuse contau în lucrări de construire a unui centru cu o arie construită la sol de 64,50 mp, cu un subsol de 62,80 mp și un etaj de 58,40 mp rezultând o arie construită desfășurată de 185,70 mp.

Potrivit studiului de fezabilitate, la momentul actual, localitatea Teiuș nu beneficiază de un spațiu special construit pentru punerea în valoare a colecțiilor etnografice deținute. „Rolul unui astfel de spațiu este unul major, cu contribuții definitorii la identitatea social-culturală a comunității. Primăria orașului Teiuș, în momentul de față are în în folosință cu titlu gratuit mai multe obiecte care vor fi expuse în acest centru”, se mai precizează în documentul citat de Alba24.

Amplasamentul propus pentru construirea centrului expozițional are acces la strada Decebal, principala arteră carosabilă și pietonală a oraşului Teiuș, care leagă drumul naţional ce traversează oraşul de gară, cel mai important nod de cale ferată din Transilvania. De-a lungul acestei străzi se găsesc principalele dotări administrative, de cult si comerciale ale localităţii. Terenul mai are acces la strada Bisericii, denumită după Biserica reformată de pe aceiași stradă, monument istoric remarcabil a epocii de tranziție din secolul al XIII-lea și sec. al XIV-lea.

Din punct de vedere al organizării funcționale interioare a clădirii se propun următoarele spații:

  • subsol – trei spații administrative și de întreținere, scară, grup sanitar și spațiu tehnic
  • parter – trei spații expoziționale și hol cu scară
  • etaj – două spații expoziționale și prispă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax