Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Construirea unui nou cimitir, în zona cartierului Bărăbanț din Alba Iulia. Proiect privind aprobarea PUZ, în consultare publică

Publicat

Construirea unui nou cimitir, în zona cartierului Bărăbanț din Alba Iulia: Primăria Alba Iulia a publicat luni, 6 noiembrie, în consultare publică, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism PUZ pentru „Reglementare cimitir prin reconversie zona A1 – zona de activități productive grupată în distincte specialități în zona G2 – subzona cimitirelor”. 

Potrivit documentației, Cimitirul Municipal din Alba Iulia a suferit în ultimii 10 ani o saturație a spațiilor ocupate, inclusiv după extinderea acestuia în anul 2020, ceea ce a dus la propunerea de realizare a unui nou cimitir.

În acest sens, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a demarat lucrările de achiziție a terenurilor și a demarat procedurile de întocmire și aprobare a documentației faza PUZ.

Amplasamentul se află în perimetrul intravilan al municipiului Alba Iulia, în partea de nord – zona Bărăbanț. Terenul are o suprafață de 53.470 mp.

Vezi și VIDEO: Cum arată zona unde urmează să fie construit un nou cimitir, la Alba Iulia

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia

Accesul la viitorul cimitir și zona de servicii propusă să deservească cimitirul se va face din Centura de Nord – în curs de proiectare, și din drumul de exploatare existent, propus spre modernizare.

Noul cimitir va avea astfel acces din viitoarea centură de nord a municipiului, care va lega DN 1, din giratoriul aflat în zona nodului rutier A10 Alba Iulia Nord, de DN 74, la Șard. Traseul viitoarei centuri de nord va delimita o suprafață de teren de aproape un hectar, poziționată la Sud către râul Ampoi, teren ce va fi alocat unui mic cimitir cu destinație specială.

Cimitirul și zona de servicii vor avea clădiri specifice, respectiv capelă, magazine dedicate, clădire administrație, ce vor fi deservite de două parcări propuse în incintă.

Conform legii, cimitirul va fi dotat cu:

  • locuri de înhumare
  • alei de acces și alei perimetrale
  • perdele de protecție
  • alei de acces auto și pietonal
  • parcări auto
  • sursă de apă și zonă depozitare deșeuri
  • capelă funerară, spațiu administrație, spațiu tehnic și magazin
  • instalație supraveghere video și iluminat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax