Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consulul general al Ungariei la Cluj le-a mulţumit medicilor de la UPU Alba pentru îngrijirile medicale oferite victimelor accidentului de la Partoş

Publicat

Vineri, șeful secţiei UPU Alba, Aurel Crişan a spus despre accidentul care a avut loc, miercuri la Partoş, în urma căruia 11 adulţi şi copii, cetăţeni maghiari au fost răniţi şi au ajuns la spital pentru mai multe îngrijiri medicale că „s-a încheiat ca un eveniment foarte fericit”. După producerea accidentului, consulul general al Ungariei la Cluj – Napoca, János Magdo a venit la Spitalul din Alba Iulia pentru a mulţumi medicilor din cadrul secţiei UPU şi celor de pe SMURD de profesionalismul de care au dat dovadă.

„Au fost 11 victime, gestionate foarte bine. Şi la şedinţa de bilanţ pe care am avut-o astăzi la ISU Alba am ajus la aceeaşi concluzie, că ne-am mişcat bine, că lanţul de comandă a funcţionat foarte bine şi intervenţia ca atare”, a spus şeful secţiei UPU Alba.

Aurel Crişan a spus că a fost nevoie şi de o suplimentare a personalului medical, astfel că medicii şi asistenţii medicali care urmau să intre în tura de seară, respectiv de la ora 20.00 au venit mai repede la muncă, la solicitarea acestuia pentru o mai bună gestionare a situaţiei.

„Copiii au fost îngrijiţi foarte bine. Nu a rămas niciunul internat. Au fost trimişi înspre Aiud pentru că acolo urmau să ajungă de la bun început. Am primit mai multe telefoane de la Ambasada Ungariei, de la Consulatul din Cluj”, a mai spus Crişan.

Şeful secţiei a precizat că la Alba Iulia a ajuns şi o echipă a Consulatului Ungariei la Cluj – Napoca, împreună cu, consulul general János Magdo.

„Aceştia s-au interesat de accidentaţi şi au rămas plăcut surprinşi că toţi au fost îngrijiţi din punct de vedere medical, în condiţii foarte bune şi că nu a necesitat internarea lor. Ne-au mulţumit pentru felul în care ne-am comportat nu numai medical, ci şi uman, pentru profesionalismul de care am dat dovadă” a spus în final Aurel Crişan.

Reamintim că miercuri în jurul orei 17.50 un accident rutier s-a produs în cartierul Partoş din Alba Iulia între patru maşini, dintre care două autoturisme şi două autocare. În urma impactului 11 adulţi şi copii, cetăţeni maghiari au fost răniţi și au ajuns la spital sau au primit îngrijiri la fața locului.

Cele două autobuze efectuau cursă ocazională de persoane pe ruta Gyula (Ungaria) – municipiul Aiud (România), transportând 83 de persoane, din care 75 minori şi 8 adulţi.

Persoanele care se aflau în cele două autocare au fost preluate de către două autobuze aparţinând unei societăţi de transport public din Alba Iulia şi transportate la destinaţie, în municipiul Aiud.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Accident în lanț la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș.11 copii și adulți răniți după ce patru mașini au intrat în coliziune

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax