Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consumatorii de gaze naturale vor trebui să reîncheie contractele de furnizare până la 1 iulie. Cum poți compara ofertele

Publicat

gaz, aragaz

Până la finalul acestei luni consumatorii casnici de gaze naturale trebuie să reîncheie contractele cu furnizorii, în condițiile în care, începând cu 1 iulie, piața se va liberaliza, adică prețurile nu vor mai fi reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). 

Astfel, din luna iulie prețurile vor fi stabilite în funcție de cerere și ofertă. Consumatorii care nu reîncheie contractele (cu furnizorul actual sau cu altul) vor beneficia de prelungirea furnizării gazelor de la actualul furnizor, la fel ca până acum, însă tarifele vor fi cele stabilite în oferta comunicată de acesta. 

Citește și Piața gazelor se liberalizează în România, de la 1 iulie. Prețurile vor fi stabilite de companii, în funcție de cerere și ofertă

Noile prevederi au fost stabilite prin Ordinul ANRE nr. 27/2020 (care a intrat în vigoare la 1 aprilie 2020).

Furnizorii au început să le trimită clienților oferte cu noile tarife. Sunt peste 80 de companii care se întrec să semneze contracte cu cei peste 3,5 milioane de clienți casnici existenți acum în piața reglementată și care plătesc prețurile stabilite de stat. Noul contract de furnizare poate fi încheiat cu furnizorul actual sau cu oricare alt furnizor de gaze naturale, dar specialiștii în energie le recomandă consumatorilor citirea cu atenție a ofertelor, pentru a nu ajunge să plătească mai mult. La fel de importante sunt și clauzele care fac referire la întârzierile la plată sau la intervențiile în caz de avarii.

Cum poți compara ofertele de furnizare a gazelor naturale?

Pentru efectuarea unei analize comparative a ofertelor-tip de furnizare a gazelor naturale existente pe piață, se poate accesa aplicația „Comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale”, disponibilă pe pagina de internet a ANRE – AICI, sau prin descărcarea pe dispozitivele mobile a aplicației ”ANRE”, disponibilă în magazinele online de aplicații App Store și Google Play.

Noul contract, conform ANRE, va putea fi încheiat cu unul din furnizorii acreditați (inclusiv cu cel cu care consmatorul are un contract în derulare, acum). Dacă decide schimbarea furnizorului, consumatorul nu va avea de suportat costuri suplimentare și nu va avea de trecut prin schimbări de ordin tehnic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax