Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consumul de droguri în rândul elevilor, discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Țării: risc major la siguranța națională

Publicat

Fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor va fi unul dintre subiectele abordate de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în ședința de joi, 12 octombrie. 

Subiectul a fost pus pe ordinea de zi de președintele țării, Klaus Iohannis. 

Consumul de droguri a ajuns să fie considerat un risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale.

Mai exact, subiectul discutat de CSAT este cel legat de consumul de droguri sau alte substanţe stupefiante de către tineri sau elevi.

Între timp, cei responsabili cu informarea și prevenția în rândul tinerilor în ceea ce privește consumul de droguri luptă cu arme învechite.

Este vorba despre agențiile antidrog, care au ca scop prevenția în rândul tinerilor. Însă, de cele mai multe ori prevenția se rezumă la discuții și pliante împărțite printre elevi.

CITEȘTE ȘI: OPINIE: Instituțiile statului blocate în timp, în lupta cu drogurile. Cum arată o oră de prevenție la Alba Iulia, pentru elevi

Preşedintele Klaus Iohannis afirma, în urmă cu o lună, că subiectul referitor la consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care îl consideră un fenomen alarmant, va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

„Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi naţionale”, declara şeful statului, la deschiderea anului şcolar.

El sublinia importanţa comportamentelor preventive şi responsabile: „Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun”.

sursă foto: arhiva alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax