Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contestaţiile la licitaţia de atribuire a serviciului de iluminat public lasă becurile stinse pe mai multe străzi din Alba Iulia

Publicat

Mai multe cartiere din Alba Iulia sunt cufundate în întuneric, la început de 2012. Cauza principală o reprezintă sistemul de iluminat public învechit şi reţelele electrice rămase neschimbate din anii `80. Adminstraţia locală are planificate reparaţii pe 48 de străzi din municipiu, dar lucrările stagnează, în lipsa unei societăţi comerciale care să administreze serviciul de iluminat public al oraşului. Până în prezent, cele două licitaţii organizate pentru atribuirea acestui serviciu au fost anulate, iar cea de a treia este în continuare întârziată de contestaţii.

Fima care va câştiga licitaţia va deţine monopol asupra serviciului de iluminat public în Alba Iulia

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că problemele iluminatului public al municipiului Alba Iulia vor fi rezolvate după finalizarea procedurii de atribuire, iar firma care va fi desemnată câştigătoarea licitaţiei va deţine monopol asupra a tot ceea ce înseamnă administrarea şi reparaţiile sistemului de iluminat. Până în 2011, întreţinerea iluminatului public al oraşului era asigurată de firma „Luxten Lighten”, dar contractul încheiat pe 10 ani cu aceasta a expirat, iar licitaţiile organizate ulterior au fost anulate. De atunci şi până în prezent, reparaţiile de strictă necesitate, respectiv înlocuirea becurilor pe raza municipiului au fost realizate pe bază de comenzi, de „Electroconstrucţia Elco” Alba Iulia, la preţurile iniţiale prevăzute în contractul cu „Luxten”, dar lucrările importante, care ar aduce lumina în cartierele oraşului, rămân încă în standby.

Licitaţia de atribuire, lovită de contestaţii

Tot „Elco” Alba Iulia a fost solicitată de administraţia locală şi pentru iluminarea oraşului cu beculeţe, de Sărbătorile de iarnă, atribuţii ce vor aparţine, după finalizarea procedurilor, firmei care va câştiga licitaţia. Amplasarea beculeţelor pe arterele principale din oraş şi înlocuirea instalaţiilor defecte a costat administraţia locală suma de 195.643,54 lei, în 2011.

Ultima licitaţie organizată pentru atribuirea serviciului de iluminat public a avut loc în 2011, iar la aceasta s-au înscris la 6 firme, respectiv „Energobit”, „Romlux”, „Elba”, „Flash Lighting Services” SA, „Total Strada” şi „Luxten Lighten”. Câştigătoarea licitaţiei a fost declarată societatea comercială „ELBA” Timișoara dar finalizarea procedurii a fost lovită de contestaţii, aflate încă spre soluţionare pe mesele CNSC. Contestaţiile formulate de „Energobit” şi „Romlux” au vizat comunicările şi raportul atribuirii la licitaţie. Administraţia locală speră ca această procedură să se finalizeze în curând, pentru a se putea proceda la implementarea programelor de extindere a reţelelor edilitare în Alba Iulia.

Vedeţi străzile din Alba Iulia unde sunt necesare reparaţii şi înlocuiri ale reţelelor electrice – reparatii retele iluminat public şi tarifele percepute pentru înlocuirea consumabilelor – valoare inlocuire consumabile iluminat public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax