Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contracte de 250 de milioane de dolari cu SUA pentru industria de armament din ţară. Au crescut vânzările şi pentru armele civile

Publicat

UM CugirMajoritatea producţiei de armament din România ajunge la export în Statele Unite, iar în ultimii 10 ani producţia care a ajuns peste hotare a însumat peste 280 de milioane de dolari. Chiar dacă ponderea cea mai mare o au contractele pentru domeniul militar, au crescut şi vânzările pentru arme civile.

Industria de armament din ţară are motoare “turate la maxim”. În 2015, România are contracte semnate de 250 de milioane de dolari. Fabrica de Arme Cugir şi UM Cugir au făcut angajări în ultimul timp pentru a susţine comenzile, iar statul a suplimentat cheltuielile cu salariile.

În ceea ce priveşte produsele de armament exportate, este vorba despre arme de calibru 7,62, 12,7, 14,5 si pistoale de 9 milimetri, muniţie de calibru mic, mijlociu, dar şi sisteme de bome reactive şi componente de aviaţie, potrivit autorităţilor ministeriale din ţară.

Deşi armata SUA nu foloseşte puştile AK-47, Guvernul federal le cumpără pentru zonele de conflict sau pentru partenerii din ONU ori NATO. Clienţi sunt şi Olanda, Marea Britanie, Israel, Emiratele Arabe, Afganistan şi India.

În SUA, pe Internet, un pistol pentru uz civil costă 600 de dolari.

sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax