Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contractul pentru salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Alba Iulia, adjudecat de ”Polaris”. Cât va plăti primăria

Publicat

des

Primăria Alba Iulia a delegat concesiunea serviciului public de salubrizare stradală şi deszăpezire a municipiului. Este vorba despre un contract în valoare de 6,42 milioane de lei cu societatea Polaris M Holding SRL Constanţa, încheiat pe o perioadă de 5 ani.

Firma din Constanţa a fost singurul ofertant, astfel încât primăria nu a reușit să facă economie la suma estimată. În aceste condiții, va plăti aproximativ 1, 3 milioane de lei pe an.

Contractul va intra în vigoare la momentul la care va fi deschis Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, aflat, în prezent, în procedură de licitaţie pentru concesionare.

Ce trebuie să facă ”Polaris”, conform contractului: măturatul manual al carosabilului, a trotuarelor, a locurilor de parcare, precum şi a suprafeţelor anexe ale spaţiilor de circulaţie; măturatul mecanizat al carosabilului, a trotuarelor, a locurilor de parcare, precum şi a suprafeţelor anexe ale spaţiilor de circulaţie; întreţinerea curăţeniei; spălatul carosabilului şi al trotuarelor; stropitul carosabilului; răzuitul rigolelor; colectarea şi transportul deşeurilor stradale; dezafectarea depozitelor necontrolate de deşeuri de pe domeniul public (rampe neorganizate).

Activitatea de deszăpezire va cuprinde curăţatul manual al zăpezii şi gheţii, curăţatul mecanizat al zăpezii, pluguirea, încărcarea şi transportul zăpezii, combaterea poleiului și curăţarea de zăpadă şi gheaţă a gurilor de preluare a apelor pluviale.

Polaris M Holding este deja în Alba Iulia, de câșiva ani. Firma derulează în prezent şi serviciul de colectare şi transport a deşeurilor de la persoanele fizice şi juridice din Alba Iulia şi a prezentat o ofertă şi în cadrul procedurii organizată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Salubris Alba” care derulează procedura de concesonare a serviciului de salubrizare în zona 1 a judeţului Alba, care cuprinde şi municipiul Alba Iulia.

Oferta tehnică a firmei a fost considerată neconformă, ceea ce a determinat Polaris M Holding să conteste decizia la CNSC, instituţie care a respins plângerea.

Potrivit ziarului Adevărul, ”Polaris” M Holding este controlată de fostul deputat PSD de Constanţa, Eduard Martin, un apropiat al fostului primar Radu Mazăre. De altfel, acesta din urmă este judecat pentru luare de mită într-un dosar în care este implicată firma Polaris. Procesul se judecă în lipsă lui Radu Mazăre, pe numele căruia Înaltă Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat de arestare în lipsă după ce fostul primar a cerut azil politic în Madagscar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albaiulian

    vineri, 14.12.2018 at 20:57

    Va fi o iarna interesantă 😂😂😂😂😂😂😂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax