Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale DSVSA Alba la pensiuni şi localuri din zonele turistice: Amenzi de peste 40.000 de lei şi alimente confiscate. NEREGULI constatate

Publicat

mancare craciun dieta Nereguli privind depozitarea şi comercializarea produselor alimentare au adus unor pensiuni şi localuri din zonele turistice din judeţul Alba amenzi de peste 40.000 de lei de la DSVSA. Direcţia a derulat controale în perioada 15 iunie – 31 iulie, la 76 de unităţi, a dat 52 de sancţiuni şi a confiscat 60 kg produse alimentare neconforme.

Potrivit DSVSA Alba, în perioada menţionată, inspectorii de specialitate cu atribuţii de control, reuniţi în comisii mixte intrainstituţionale (formate din reprezentanţi ai Serviciului de Control Siguranţa Alimentelor, Serviciu Antifraudă), prin decizie semnată de directorul executiv, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificaţe un număr de 76 de unităţi de vânzare cu amanuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate in zonele de agrement şi localităţi de interes turistic unde, în sezonul de vară, în mod obişnuit, se înregistrează creşteri ale numărului de turişti şi implicit intensificarea activităţilor de comercializare, preparare şi servirea alimentelor.

Controalele au vizat: unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati de tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie si patisserie, pensiuni turistice, magazine alimentare , unitati de tip fast food.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare, prin folosirea recipentelor şi a ustensilelor deteriorate, greu igienizabile care permit dezvoltarea germenilor microbieni, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, fără respectarea regimului termic impus de producător pentru categoria de produs, precum şi în condiţii deficitare de igienă, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/ neigienizate sanitar-veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 52 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, o cantitate de 60 kg produse alimentare (carne, produse din carne şi condimente). Valoarea acestora este în cuantum de 1.200 lei.

Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la sediul DSVSA Alba sau la numarul de telefon 0258/835915.

Citește și UPDATE: Cazuri de TOXIINFECŢIE alimentară la Rimetea. 15 copii care se aflau în tabără au ajuns la spital

Citește și Cazurile de TOXIINFECŢIE alimentară de la Rimetea: Activitatea pensiunii, SUSPENDATĂ de DSP Alba şi amendă de 15.000 de lei de la DSVSA

Citeşte şi Cazurile de TOXIINFECŢIE alimentară de la Rimetea: Carne infestată cu Salmonella găsită la pensiunea unde au fost cazați cei 15 copii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax