Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Controalele de amploare ANAF la persoane fizice. Vor fi implicate și structurile subordonate direcțiilor regionale de finanțe

Publicat

sediul ANAF Alba

Controalele de amploare ale ANAF la persoane fizice începând cu luna iulie sunt reglementate printr-un proiect de ordin ce extinde responsabilitățile de verificare a situației fiscale și la structurile subordonate direcțiilor regionale de finanțe.

Adică sunt implicate în acțiunile de verificare și structurile de inspecție fiscală persoane fizice din cadrul unităților subordonate direcțiilor generale regionale ale finanțelor publice.

Se urmărește creșterea capacității de efectuare a verificărilor (creșterea numărului de persoane fizice cu risc de neconformare care vor fi supuse verificărilor) în scopul tratării într-un mod mai eficient a cazurilor de neconformare.

ANAF  a făcut o analiză pe 20 de milioane de CNP-uri (exclusiv copii) pe o perioadă de câțiva ani (2020 și 2021 încă nu sunt încă finalizate). Numărul CNP-urilor este mai mare decât populația datorită perioadei, potrivit președintelui ANAF Lucian Heiuș: Unii au ieșit, alții au intrat. E o analiză mai vastă, scrie hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, 561.000 de persoane au acumulat în perioada 2016-2019 o diferență între veniturile estimate, și cele declarate și impozitate, de 20 miliarde euro.

Controalele vor începe de la persoanele suspectate că au mai mulți bani. Vor fi urmărite inclusiv rețelele de socializare.

„Am văzut ce bunuri mobile și imobile s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze”, spunea Heiuș.

Legea spune că dacă există o diferență de 10% dintre venitul estimat și cel declarat dar nu mai puțin de 50.000 de lei, deja există o neconcordanță la declarare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax