Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Controverse legate de începerea cursurilor la ora 8.30, în câteva școli din Alba Iulia. Precizările IȘJ Alba și ce spun părinții

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean a transmis un punct de vedere cu privire la începerea cursurilor cu o jumătate de oră mai târziu, adică la 8.30, la unele școli din centrul municipiului Alba Iulia, pentru evitarea aglomerației din oraș la orele de vârf.

Practic, autoritățile mizează pe faptul că dacă părinții își duc copiii cu mașina la școală mai târziu, vor fi mai puține mașini în zonă înainte de ora 8, când toți angajații instituțiilor și ai firmelor din centru se îndreaptă spre serviciu.

Articolul publicat de Alba24 a generat un val de reacții din partea cetățenilor, iar instituțiile implicate au început să se contrazică.

Reacția Inspectoratului Școlar Județean a venit abia la 3 ore după publicarea articolului. Reprezentanții instituției au transmis că de fapt doar două școli vor fi implicate.

Inspectorul Școlar General Adjunct, Elena Ignat, a declarat că cele două școli care vor avea programul decalat cu o jumătate de oră sunt Școala Generală ”Avram Iancu” și Liceul de Arte ”Regina Maria”.

Elevii Școlii Generale ”Vasile Goldiș” NU vor începe cursurile cu întârziere, așa cum declarase inițial viceprimarul Gabriel Pleșa. 

Elena Ignat a mai precizat pentru Alba24 că Școala Generală ”Avram Iancu” va începe decalarea programului chiar de luni, 20 ianuarie.

La Liceul de Arte Regina Maria, programul schimbat va fi implementat cel mai probabil din data de 27 ianuarie, iar măsura îi vizează pe elevii claselor I-IV. 

De altfel, părinții elevilor care învață la aceste instituții de învățământ au fost indignați de faptul că nu li s-a comunicat din timp această decizie.

Informația inițială, obținută de Alba24 de la viceprimarul Gabriel Pleșa, era aceea că decalarea orelor se va produce la trei unități de învățământ din centrul orașului.

Contactat din nou de Alba24, Gabriel Pleșa a spus că ”este posibil să fi fost informat greșit sau să fi înteles el greșit”.

Amânarea cursurilor cu o jumătate de oră a generat o serie de întrebări:

  • Ce fac cu copiii, părinții care încep serviciul la ora 8 dimineața?
  • Ce fac elevii care fac naveta și sunt dependenți de autobuz și la dus și la întors?
  • Au acces în școală elevii care vin mai repede din motive obiective? Are cineva grijă de ei, sunt supravegheați?
  • Vor fi operate modificări în programul mijloacelor de transport în comun?
  • Există un studiu de trafic sau un document care motivează măsura și urmărește rezultatele obținute, respectiv descongestionarea traficului și efectele secundare?

Măsura va fi implementată în prima fază pentru două săptămâni, apoi autoritățile vor evalua dacă a fost un succes sau nu.

CITEȘTE ȘI: Elevii de la trei școli din centrul municipiului Alba Iulia vor începe orele mai târziu. Măsură pentru fluidizarea traficului

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ioana

    vineri, 17.01.2020 at 16:38

    Poate ne explica atunci d-na Elena Ignat care este legatura Scolii Gimnaziale Avram Iancu cu intersecția din centrul orașului, sau ce fac cu copiii, parintii care lucrează tocmai in acele instituții care incep programul la ora 8. Ati consultat cumva profesorii din aceste scoli si parintii. Din cat imi amintesc eu, exista un contract încheiat intre scoala si parinti. Il respectați oare? Nu se poate sa luați astfel de măsuri fara acordul nostru, de pe o zi pe alta, doar pentru ca sunt unii deranjați.

    • Ionut

      vineri, 17.01.2020 at 20:14

      Exceptional punctat, Ioana! Subscriu!
      …si il mai scoate E. Ignat pe Pleșa vinovat. Normal, ca doar Voicu trebuie scapat de adevaratii contracandidati la fotoliul de primar.
      Si, apropo, vai de capul noii conduceri de la inspectoratul scolar.

      • Ioana

        sâmbătă, 18.01.2020 at 08:43

        Da, aveți dreptate, cred ca acesta este scopul final.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax