Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Elevii de la trei școli din centrul municipiului Alba Iulia vor începe orele mai târziu. Măsură pentru fluidizarea traficului

Publicat

centru trafic

Elevii școlilor gimnaziale ”Avram Iancu”, ”Vasile Goldiș” și cei de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia  merg la cursuri, de luni, doar de la ora 8.30 și nu de la 8.00, cum era normal.

Decalarea cu o jumătate de oră a programului pentru cele trei unități de învățământ se datorează unei încercări de fluidizare a traficului în zona Centru a orașului.

UPDATE: Inspectorul Școlar General Adjunct, Elena Ignat, a declarat că cele două școli care vor avea programul decalat cu o jumătate de oră sunt Școala Generală ”Avram Iancu” și Liceul de Arte ”Regina Maria”.

Elevii Școlii Generale ”Vasile Goldiș” NU vor începe cursurile cu întârziere, așa cum declarase inițial viceprimarul Gabriel Pleșa. 

Elena Ignat a mai precizat pentru Alba24 că Școala Generală ”Avram Iancu” va începe decalarea programului chiar de luni, 20 ianuarie.

 La Liceul de Arte Regina Maria, programul schimbat va fi implementat cel mai probabil din data de 27 ianuarie, iar măsura îi vizează pe elevii claselor I-IV.

CITEȘTE ȘI: Controverse legate de începerea cursurilor la ora 8.30, în câteva școli din Alba Iulia. Precizările IȘJ Alba și ce spun părinții

Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24 că inițiativa aparține Inspectoratului Școlar Județean Alba și va fi aplicată pentru circa două-trei săptămâni, timp în care vor monitoriza cu atenție dacă traficul în zona respectivă se va fluidiza.

După perioada de probă, dacă se va observa ca traficul se desfășoară mai bine în zona Centru, programul de la 8.30 ar putea deveni unul permanent.

De menționat este că elevii unităților de învățământ nu vor scăpa mai repede cu o jumătate de oră de la școală, din cauza decalării. Cursurile se vor desfășura normal, iar ei vor pleca cu 30 de minute mai târziu față de ora la care erau obișnuiți.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Ioana

    vineri, 17.01.2020 at 12:27

    Poate ne explica conducerea ISJ Alba cum vor ajunge copiii la școala in condițiile in care părinții încep programul la ora 8. Părinți nici nu au fost consultați. O inițiativa “ marca Smart city”.

    • Catalina

      vineri, 17.01.2020 at 13:16

      Asteptam solutii la cum mai ajung parintii la lucru ! Incredibil cata nesimtire au autoritatile ! Mai nou dicteaza si impun ! Revizuiti tampenia asta ! Nu e posibil asa ceva . Si nu de azi pe maine .

  2. Maria

    vineri, 17.01.2020 at 13:44

    Ioana..e foarte simplu: ii lasam la scoala tot la ora 8, ei se bucura de o jumatate de ora pauza in clasa inainte de inceperea primei ore :)))

  3. Ionut

    vineri, 17.01.2020 at 13:55

    Tovarasul de pe scaunul de inspector scolar general se gandeste „matematic” si cat il duce capul ce fac parintii care incep serviciul la ora 8 si ai caror copii sunt mici si nu pot merge singuri la scoala???
    O tampenie, un experiment cretin.

  4. Ioana

    vineri, 17.01.2020 at 14:19

    Poate pentru administratia locală “ inteligenta”, este mai ușor,ca noi, părinții sa gasim soluții la traficul “ încâlcit” din oraș:))

  5. Simona dragosin

    vineri, 17.01.2020 at 14:23

    Va bate-ti joc de noi,sunt o multime de navetiști.Tot la 7.45 vor ajunge la scoala.La terminarea orelor vor sta o ora in frig sa prindă următorul autobuz.

  6. Trafic lol

    vineri, 17.01.2020 at 14:42

    Încurajarea si promovarea mersului pe jos, incurajarea folosirii mijloacelor de transport in comun, sunt doar cateva metode foarte ok care se pot aplica!

  7. Elena

    vineri, 17.01.2020 at 14:47

    Sa înceapă instituțiile bugetare din cen tru cu o jum. de oră mai târziu si asa de la 8 la 8.30 se taie frunze la caini pe la ei. Dar nu le pasa, ca la stat nu-i verifica la ce oră ajung…săracii bugetari…lucruri negandite si bătaie de joc
    P.S.: termenul de” autobuz scolar” probabil că nu-l cunosc.

  8. Maria

    sâmbătă, 18.01.2020 at 09:41

    Care ar fi studiul de impact facut ? Consider ca ar fi fost normal sa fie consultati si parintii. Mai apoi: o astfel de initiativa ar putea fi implementata de la inceputul unui an scolar si nu in mijocul lui. Deja programul copiilor este construit pe datele si orele pe care le-am stiut initial. Eu, in calitate de parinte a unui elev in clasa a VIII a, ma opun acestei initiative.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax