Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Conturile bancare ale unei primării din Alba blocate de instanță: instituția, executată silit. Ce spune viceprimarul

Publicat

Conturile bancare ale Primăriei Roșia Montană au fost blocate în urma unei executări judecătorești. Mai exact primăria a fost obligată în instanță să plătească suma de 141.721 de lei, unei firme din Cluj care a făcut o serie de lucrări în localitate. 

Potrivit viceprimarului Vasile Morariu, firma în cauză a exectuat în trecut lucrări la rețeaua apă și canalizare, mare parte din bani au fost plătiți, însă nu toată suma. Deoarece suma nu a fost plătită firma a acționat în instanță primăria și un proces s-a desfășurat pe rolul Tribunalului Specializat Cluj. 

Deși primăria a avut dreptul să facă apel la decizia instanței, nu a facut-o, iar decizia a devenit definitivă prin neapelare.

Magistrații Judecătoriei Câmpeni au admis cererea de executare silită, iar până când suma va fi plătită conturile bancare ale primăriei sunt blocate.

Problemele din domeniul financiar al primăriei Roșia Montană par să continue. Instituția stă cu teancurile de facturi neplătite, deoarece contabila primăriei nu mai vrea să pună vizele CFP (control financiar preventiv).

Vasile Morariu a mai transmis și motivele pentru care contabila nu mai vrea să puna viza CFP. Femeia spune că nu are încredere și singuranță în a pune parafa pe facturile emise, mai ales cele din achiziții publice, unde serviciul a fost externalizat către o firmă privată.

CITEȘTE ȘI: Teancuri de facturi neplătite la o primărie din Alba: Contabila instituției refuză să dea viza. Ce spun viceprimarul și primarul

Aceasta mai spune că angajații primăriei nu vad contractele făcute în urma licitației, ci doar că ele vin la semnat și stampilat pentru a fi făcute plățile. De asemenea a mai transmis prin viceprimar că din cauza presiunilor exercitate asupra sa, a stresului și deoarece consideră ca ar fi putut face niște fapte ilegale dacă ar fi semnat anumite documente, starea sa de sănătate a fost agravată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax