Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cooperare între judeţele Alba şi Suceava. Activităţi pentru dezvoltare culturală, economică, turistică

Publicat

Apuseni

Judeţul Alba va colabora cu judeţul Suceava, prin intermediul unui acord de cooperare semnat de cele două unităţi administrative, pentru a derula proiecte comune pe plan cultural şi economic.

Acordul a fost aprobat deja de Consiliul Judeţean Suceava, în februarie, iar acum intră la vot în şedinţa CJ Alba de vineri, 16 martie. Reprezentanţii CJ Alba amintesc de “similitudini între cele două judeţe” şi importanţa din punct de vedere istoric a celor două zone.

“Consiliul Județean Alba, atât prin intermediul aparatului propriu cât și prin intermediul instituțiilor subordonate a desfășurat și a pus în aplicare măsuri menite să ducă la dezvoltarea din punct de vedere cultural și economic a acestui județ, la recunoașterea acestuia ca având o mare deschidere în ceea ce privește cooperarea cu alte unități administrativ teritoriale din țara noastră precum și din alte state.

Atât Județul Alba cât și Județul Suceava sunt unități administrativ teritoriale care au o istorie importantă pentru țara noastră, un patrimoniu care a contribuit semnificativ la dezvoltarea acestora precum și un interes deosebit acordat dezvoltării și promovării culturale, turistice și economice.

Având în vedere similitudinile celor două județe precum și existența unor inițiative de cooperare atât pe plan cultural cât și economic din partea unor instituții și agenți economici din cele două județe, se consideră oportun și necesar să se încheie un acord de cooperare între Județul Alba prin Consiliul Județean Alba și Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, acord care să reprezinte un cadru de cooperare între cele două județe și un suport pentru instituții și agenți economici”, se arată în documentaţia proiectului.

Prin acest acord de cooperare se are în vedere inițierea, derularea și dezvoltarea unor relații în domeniile cultural și economic, pornind de la faptul că ambele județe au instituții culturale și muzeale de referință, monumente istorice, dar sunt reprezentative și în ceea ce privește personalitățile marcante în domeniul cultural și istoric; există de asemenea un interes major acordat turismului, mai ales rural, cultural în cele două județe, precum și antreprenoriatului și parcurilor industriale.

Modalitățile prin care se vor duce la îndeplinire prevederile referitoare la obiectul acordului de cooperare se referă în mod deosebit la: participări și organizări de evenimente cu tematică specifică, încheierea de acorduri de cooperare, asociere între instituții cu competențe specifice. Alte activități care să pună în valoare identitatea națională și onorarea personalităților marcante care și-au adus contribuția la desăvârșirea unității naționale, organizare și participare la sesiuni de comunicare, simpozioane, alte manifestări cu caracter științific, creare de produse turistice comune, participare și organizare de evenimente de promovare, acțiuni comune de promovare a tradițiilor, meșteșugurilor și a meșterilor populari, schimb de experiență între actorii economici, schimb de bune practice, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax