Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Copii care merg la școală, adulți cu loc de muncă și locuințe sociale. Rezultatele unui proiect destinat romilor din Alba Iulia

Publicat

Proiectul prin care s-a încercat combaterea sărăciei și a factorilor negativi din cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia a luat sfârșit.

Mai exact a miercuri, 20 decembrie 2023 s-a închis proiectul prin care au fost finanțate construcțiile de pe terenul fostului Talcioc din Alba Iulia, dar și programele de integrare în societate. 

Vorbim despre un proiect care a vizat în jur de 1000 de persoane, care trăiesc în Cartierul Lumea Nouă, pe strada Gheorghe Șincai. Mare parte din ei sunt de etnie romă și își trăiesc viața printre casele pestrițe din zonă.

A fost un proiect cu o finanțare nerambursabilă de 7.154.974,23 lei. La final de proiect, primăria a prezentat rezultatele proiectului. Câte persoane au beneficiat cursuri de calficare-recalificare, câți copii au început să meargă la școală, sau câți adulți și-au găsit un loc de muncă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Construcții noi în vechea mahala ”Lumea Nouă” din Alba Iulia. Promisiunea primarului la o viață mai bună în favela orașului

Însă, rezultatele proiectului nu stau în cifre. Sunt povești grele spuse de cei din proiect. Despre case unde se plimbă șobolanii, copile însarcinate, minori care au fost duși pentru prima oară la școală, sau reticiența comunității la schimbare.

Pe lângă factorul uman, adică copiii pe care i-au dus la școală, adulții pe care i-au integrat pe piața muncii, în zonă s-a ridicat un bloc de 21 de locuințe și un centru multifuncțional.

Mai exact este vorba un centru multicultural în care se vor putea desfășura activități cu cei din zonă. De asemenea a fost construit și un stadion cu nocturnă.

În blocul de 21 de locuințe se vor muta familii care au făcut parte din program și care sunt acum integrate în societate, au explicat pentru alba24.ro reprezentații proiectului.

Cifrele la final de proiect

În cadrul proiectului 180 de persoane au fost calificate în domenii căutate pe piața muncii. De asemenea 90 de persoane și-au găsit un loc de muncă.

Un factor important este acela că 40 de copii din cartier merg la școală, iar apoi la after-school.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax