Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copii de la trei grădiniţe din Alba Iulia, informaţi despre stilul de viaţă sănătos. Părinţii, avertizaţi asupra riscurilor consumului de tutun. Acţiune CPECA

Publicat

copii, familie

copii si parinti Copii cu vârste cuprinse între 5 si 6 ani şi părinţi sau alte rude ale acestora sunt implicaţi, în această perioadă, într-un proiect de promovare a stilului de viaţă sănătos şi de informare privind riscul consumului de tutun. Iniţiativa aparţine Centrului de Prevenire, Evaluare şi Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog şi este derulată în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit numărul 11 Alba Iulia şi Grădiniţa cu Program Normal numărul 16 Alba Iulia, care are în structura de organizare şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 14 Alba Iulia.

Proiectul local de intervenţie timpurie în mediul preşcolar „Copilărie fără tutun” vizează dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos în cazul copiilor preşcolari şi realizarea unor activităţi de informare în cazul adulţilor, părinţii copiilor participanţi la proiect, cu privire la riscurile consumului de tutun, prin desfăşurarea, în perioada octombrie 2015 – mai 2016, a unor activităţi adresate unui număr de 180 de copii cu vârste cuprinse între 5 si 6 ani şi 180 de părinţi sau alte rude ale copiilor.

Activităţile desfăşurate urmăresc, pe de o parte, identificarea de către copiii preşcolari a punctelor tari şi a punctelor slabe din propriul stil de viaţă, descrierea stilului de viaţă sănătos, enumerarea comportamentelor şi obiceiurilor de viaţă care pot afecta sănătatea, cum ar fi consumul de tutun sau alte substanţe dăunătoare, medicamente, băuturi, formarea unor păreri proprii despre beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos, iar pe de altă parte, informarea părinţilor cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumatorii şi la efectele nocive pe care fumatului pasiv poate să le aibă asupra nefumătorilor, în special a copiilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax