Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copii din 10 școli din Alba au participat la întâlniri cu polițiștii. Discuții despre grupuri de prieteni și absențe de la cursuri

Publicat

Polițiștii din Alba au continuat, în perioada 25-29 septembrie, acțiunile dedicate elevilor. Au fost prezenți în 10 unități de învățământ din județ și au discutat cu elevii despre grupurile de prieteni, consecințele absențelor de la școală și evitarea conflictelor.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, alături de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au fost prezenți în 10 unități de învățământ primar, gimnazial și liceal din municipiul Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Crăciunelu de Jos și Ghirbom unde au participat la acțiuni informativ-preventive care au avut ca scop creșterea gradului de siguranță al elevilor, a anunțat IPJ Alba.

Minorilor li s-a recomandat să nu accepte să facă parte dintr-un grup de prieteni care au obiceiuri nesănătoase, să nu cadă în capcana consumului de substanțe interzise, fiindu-le explicate consecințele devastatoare ale drogurilor, să evite conflictele, să-și trateze colegii cu respect și toleranță, să comunice civilizat și să nu dea curs provocărilor.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor, subiectul fiind abordat și în cadrul întâlnirilor cu părinții, care au avut loc în această săptămână, în unități de învățământ din municipiul Sebeș.

În paralel cu activitățile informativ-preventive, polițiștii au desfășurat o acțiune de informare a comercianților economici în legătură cu obligativitatea de a nu vinde alcool și tutun minorilor.

Au fost vizate și sălile de jocuri de noroc, iar reprezentanților acestora li s-a reamintit obligativitatea de a nu permite accesul minorilor în spațiile în care funcționează jocuri mecanice. Acțiunile de informare, în acest domeniu, vor fi urmate de controale.

La acest sfârșit de săptămână, polițiștii vor fi alături de tinerii sportivii care se vor alinia la startul competițiilor care vor avea loc în municipiul Alba Iulia, pentru a-i încuraja să continue să facă sport, ca o alternativă sănătoasă de petrecere a timpului liber.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax