Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii cu vârsta până la trei ani ar putea fi exceptați de la plata cheltuielilor de întreținere. Proiect adoptat la Senat

Publicat

alocatie copii

alocatie copii Senatorii au adoptat, marți, o propunere de modificare a legii privind asociațiile de proprietari, în sensul exceptării de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor care au vârsta până la trei ani.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, inițiată de către senatorul PNL Dragoș Luchian, prevede exceptarea de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor care au vârsta de până în trei ani.

De asemenea, printr-un amendament al Comisiei pentru administrație publică, articolul 47 din Legea nr. 230/2007 este completat cu un nou alineat care prevede că „asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor copiii cu vârsta de până la trei ani”.

Totodată, proiectul prevede că termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice.

Inițiatorul proiectului susține, în expunerea de motive, că includerea minorilor care au sub trei ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreținere ale locuinței și cele ale asociației de proprietari nu se justifică.

„Consumul realizat de acești copii minori se poate reflecta în contoarele de apă sau în consumul locuinței per ansamblu. În plus, în condițiile în care animalele mici de companie (pisici, căței, etc.) nu sunt incluse în rândul consumului pe locuință sau apartament/persoană, consider absurd să contorizăm cvasi-cheltuielile <provocate> de bebeluși pentru buna desfășurare a asociației de locuințe”, susține senatorul.

Pentru a putea fi aplicat, proiectul are nevoie de aprobarea Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax