Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani din România vor fi vaccinați cu serul Pfizer. Ministrul Sănătății: nimeni nu va fi obligat

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că imunizarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani este posibilă și în România, după anunţul companiei Pfizer potrivit căruia vaccinul este 100% sigur pentru a fi administrat copiilor încadraţi în această grupă de vârstă.

Voiculescu a afirmat că acest proces se va putea întâmpla după ce Agenţia Europeană a Medicamentului şi Agenţia Naţională a Medicamentului vor da aprobări în acest sens.

„Deci, avem premisele pentru a trece la vaccinarea copiilor, de îndată ce vom avea aprobarea EMA şi apoi aprobarea ANMDMR, adică a Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Detalii despre acest lucru veţi auzi cu siguranţă de la premier, respectiv de la CNCAV”, a declarat Vlad Voiculescu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a răspuns astfel întrebat dacă există un plan pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani.

Ministrul a precizat că acest proces va începe mai repede de sfârșitul anului 2021. „Mai degrabă mai repede, decât mai târziu” a spus Voiculescu.

Legea nu prevede că vaccinarea nu e obligatorie

Voiculescu a subliniat că, potrivit legislaţiei în vigoare, nu există obligativitatea vaccinării anti-COVID, fiind întrebat despre legea vaccinării, care se află încă în dezbatere parlamentară.

„Aşa este, avem o lege a vaccinării care este în Parlament, în continuare, nici măcar în acel proiect de lege nu este prevăzută obligativitatea vaccinării.

Cel puţin, din câte ştiu eu, în forma actuală, nu vorbim despre obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19.

Deci, vreau să spun foarte clar, vaccinarea este voluntară, este, însă, altfel, de dorit şi este singura soluţie pe care o avem să depăşim tot ce înseamnă această pandemie. (…)

În momentul acesta avem vaccinuri, avem capacitate de vaccinare şi vom avea o comunicare şi o mobilizare din ce în ce mai bună, în aşa fel încât să ajungem la cât mai mulţi oameni.

O lege, în momentul acesta, nu ne ajută. Pentru vaccinarea împotriva COVID-19, cu siguranţă, avem toate normele legale necesare”, a mai declarat Voiculescu.

Pfizer anunță că vaccinul este eficient 100% la copiii de 12-15 ani

Compania Pfizer anunță că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, iar efectele secundare sunt în general compatibile cu cele observate la adulți.

Vaccinul a demonstrat o eficiență de 100% într-un studiu clinic de fază a treia, făcut pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, conform cnbc.com.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că compania intenționează să prezinte noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare „cât mai curând posibil”.

Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani se va putea vaccina înainte de începerea noului an școlar.

Studiul a fost făcut pe 2.260 de participanți în Statele Unite. Au fost observate 18 infecții cu COVID -19 confirmate în grupul placebo și nu s-au confirmat infecții în grupul care a primit vaccinul, potrivit companiei.

Efectele secundare au fost în general compatibile cu cele observate la adulți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax