Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE-VIDEO: Copil de 2 ani din Livezile, dus cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș, după ce a căzut într-o fântână

Publicat

YouTube video

Un copil de 2 ani din comuna Livezile a intrat în stop cardio respirator după ce a căzut într-o fântână. Incidentul s-a petrecut marți în jurul orei 13.00. Paramedicii ajunși de urgență la fața locului au început efectuarea manevrelor de resuscitare.

La scurt timp după accident, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat de urgență la Spitalul din Târgu Mureș. Inițial salvatorii au vrut să transporte copilul la Spitalul Județean Alba, dar din cauza stării acestuia, au luat decizia de a-l duce la spitalul din județul vecin.

UPDATE 15:55– Potrivit ISU Alba, este vorba despre un copil de aproximativ 2 ani care a căzut într-o fântână adâncă de aproximativ 5-6 metri până la luciul apei și încă 2-3 metri adâncimea apei.

După copil a coborât un localnic care l-a menținut deasupra nivelului apei. Pompierii l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent respectiv scripete, lanț și găleată. Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare și au continuat timp de 30 de minte până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensiva Mobilă care a preluat copilul și a continuat manevrele de resuscitare și de creștere a temperaturii acestuia.

fantana

În prezent, copilul este intubat, respiră singur, are activitate cardiacă și este preluat de echipajul elicopterului SMURD Mures care a aterizat pe stadionul din municipiul Aiud. La extragerea din fântână, copilul era în stop cardio respirator și hipotermic. Se apreciază ca a stat aproape 20 minute în fântână până s-a reușit extragerea acestuia.

YouTube video

UPDATE 15:00: Potrivit ISU Alba, victima a fost preluată  de un elicopter SMURD și transportată la Spitalul din Târgu Mureș.

fantana

„Detașamentul de pompieri Aiud al Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervine cu o autospecială și o ambulanță SMURD pentru un copil de 2 ani căzut în fântână din comuna Livezile. Copilul a fost scos din fântână dar este inconștient. Reprezentanții ISU au precizat că acesta este în stop cardio respirator și au început manevrele de resuscitare.” a transmis ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax