Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Copreședintele PNL, Alina Gorghiu: Pe biroul meu, de ieri, se află demisia lui Dan Motreanu

Publicat

alina gorghiu Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marți, că pe biroul său se află deja demisia lui Dan Motreanu. Afirmaţia a fost făcută în contextul în care deputatul, care a fost reprezentant al partidului şi la Alba Iulia, este trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani, iar premierul Ponta a făcut referire la cazul său, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

UPDATE: Cererea de demisie a fost depusă de Motreanu, marţi, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor: „Prin prezenta, subsemnatul Dan Ştefan Motreanu ales deputat în circumscripţia electorală nr.12 Călăraşi, colegiul uninominal 3, vă anunţ că demisionez din funcţia de vicepreşedinte al Camerei deputaţilor, începând cu data de 1 octombrie 2015”.

„Pentru mine și pentru colegii mei din PNL, Victor Ponta este nevinovat până când justiția va hotărî într-un fel sau altul. Noi politicienii nu avem dreptul nici să judecăm, nici să condamnăm, însă n-aș fi vrut să spun de la microfon, dar vă dau un exemplu — pe biroul meu, de ieri, se află demisia lui Dan Motreanu. Vedeți undeva, pe biroul cuiva demisia lui Victor Ponta?”, a declarat Alina Gorghiu, în plenul Parlamentului.

Precizarea ei a venit în contextul în care premierul Victor Ponta a spus, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că aceasta va fi votată și de „oameni care sunt trimiși în judecată, condamnați”. „Îmi pare rău pentru Dan Motreanu. Asta e viața! Dacă tot susții un lucru trebuie să-l susții până la capăt, dar știți ce, dragi colegi, îl aud pe domnul Predoiu, fost candidat la Buzău în 2008, vorbind despre legalitate și statul de drept și despre cum o să-i ia pe PSD-iști dubele. Mai țineți minte cine zicea chestia asta? Cred că domnul George Scutaru, tot de la Buzău. Poate aude totuși domnul Predoiu”, a afirmat Ponta.

Luni, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui George Scutaru, fost consilier prezidențial, și a lui Dan Motreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, într-un dosar privind mită pentru finanțarea campaniei electorale.

George Scutaru, sub control judiciar, la data faptelor deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, și Dan Motreanu, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid, au fost trimiși în judecată la DNA pentru spălare de bani, alături de Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale.

Dan Motreanu a fost vicepreşedinte al PNL Alba şi este membru al partidului din 1990.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax