Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Corecție aplicată Primăriei Alba Iulia la proiectul „Latura de vest”, anulată în instanță: Municipiul va recupera aproape 5 milioane de lei

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat recent încă o corecție aplicată primăriei. Este vorba despre o corecție la contractul de lucrări al proiectului „Reconstituire și punere în valoare acces Latura de Vest – Cetatea Alba Carolina – Fortificația de tip Vauban, aplicată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în data de 25 august 2012, în sumă totală de 12.238.928,5 lei, reprezentând 25% din valoarea contractului de lucrări.

Din această sumă stabilită inițial, titlul de creanță datorat de Primărie Ministerului a fost stabilit, prin nota de constatare, la 4.945.239,7 lei.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis acțiunea formulată de Primăria Municipiului Alba Iulia în contradictoriu cu MDRAP și a dispus anularea corecției financiare aplicată în cuantumul sumei menționate anterior.

„Fără a avea pretenția de a reaminti albaiulienilor faptul că bugetul orașului a avut de suferit de pe urma acestor corecții injuste, vreau doar să spun că avem o dovadă în plus că aici, ca în oricare proiect pe care-l implementăm, s-a lucrat corect, transparent și just în cheltuirea fondurilor europene și naționale. Îi apreciez pe cei îndreptățiți pentru dreapta judecată! Pe de altă parte, satisfacția ne e umbrită pe mai departe, dat fiind pericolul corecțiilor financiare pentru gradul de absorbție al fondurilor europene. Aceste corecții nu mai pot fi recuperate de la Uniunea Europeană, iar acest fenomen național se va traduce prin sume de bani plătite din bugetul țării beneficiarilor proiectelor, deci din buzunarul românilor. Și asta în loc să avem parte de acești bani de la Bruxelles. Sunt curios cum și de unde, mai ales când, vor returna acești bani imputați pe nedrept actualii guvernanți”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax