Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Corneliu Mureșan: Mercedes și Bosch au transformat Alba într-un pol economic datorită investițiilor acordate de Guvernele PSD

Publicat

Investițiile realizate de Mercedes și Bosch, care și-au început activitatea în Alba datorită suportului guvernamental acordat de PSD, dar și construcția autostrăzilor, sprijinită de guvernele social-democrate, au transformat județul Alba într-un pol economic puternic și competitiv, cu impact pozitiv asupra PIB-ului pe cap de locuitor și asupra calității vieții locuitorilor, a declarat Corneliu Mureșan, președintele PSD Alba, într-un comunicat de presă. 

Mercedes și Bosch reprezintă de ani buni motorul economiei locale. Aceste companii nu ar fi realizat investiții în România și județul Alba dacă nu ar fi primit, la început, ajutoare de stat de zeci de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Comunicat al deputatului de Alba, Florin Roman: PSD, groparul economiei județului Alba

Acestea au fost acordate de Guvernele PSD de la acea vreme. Bosch și Daimler au investit, la rândul lor, peste 500 de milioane de euro în județul Alba și au creat peste 5.000 de locuri de muncă, contribuind semnificativ la creșterea economică.

În plus, aceste companii au devenit principalii actori în ceea ce privește exporturile și importurile din județ, asigurând peste 60% din totalul acestora.

Un alt factor important care a contribuit la dezvoltarea economică a județului Alba este infrastructura rutieră de mare viteză. Cu aproape 100 de kilometri de autostradă, județul se află pe locul 3 în țară la acest capitol, fapt care a facilitat accesul rapid la piețele interne și externe pentru firmele locale.

La noi în județ își desfășoară activitatea cele mai mari companii din industria alimentară precum Transavia, Jidvei, Albacher, Elit, Albalact, Transilvania Nuts, Apidava sau Solina. Aceste companii, dar și altele, fac din Alba un județ puternic din punct de vedere economic care contează pe plan național, a precizat Mureșan în comunicatul de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate