Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Corneliu Olar: Fermierii din Alba vor avea la dispoziţie două centre APIA noi, la Ocna Mureş şi Abrud

Publicat

Fermierii din Alba vor avea la dispoziţie în curând două noi centre APIA, unde vor putea depune cereri de plată pentru terenuri şi animale. Deputatul Corneliu Olar a declarat vineri, în conferinţa de presă a PDL Alba, că a purtat discuţii cu directorul APIA Bucureşti şi că a fost luată această decizie de înfiinţare a centrelor, pentru a aduce birourile mai aproape de fermieri şi pentru a simplifica modalitatea de preluare a cererilor în această perioadă.

„Am purtat o discuţie cu directorul general al APIA Bucureşti cu  privire la modalitatea de a prelua cererile de la fermieri, pentru că întâmpinăm dificultăţi cu privire la munca asta cu ghişeul. Sunt foarte aglomerate ghişeele şi centrele APIA şi apar nemulţumiri. În colaborare cu el şi cu parlamentarii noştri, am spus să mai înfiinţăm nişte centre, să apropiem biroul de fermieri. Cererile de plată au şi început cu 15 martie, pentru terenurile agricole şi vor începe cererile pentru animale, în 15 aprilie. Deocamdată nu putem să înfiinţăm de mâine centre locale APIA, dar până la preluarea cererilor pe animale să reuşim să mai înfiinţăm două centre la nivel de judeţul Alba. Unul va fi la Ocna Mureş şi Abrud şi sperăm ca ordinul  ministrului să vină cât mai repede. Având în vedere că posturile sunt blocate, vom lua câţiva oameni prin prestări de servicii, oameni care au lucrat în sistem în  agricultură şi primăriile în acest scop vor fi obligate să asigure birouri, calculatoare conectate la internet, pentru a veni în sprijinul fermierului”, a spus deputatul.

Corneliu  Olar a declarat că i-a cerut directorului APIA Bucureşti să-i pună la dispoziţie în perioada următoare şi o situaţie reală privind toate fondurile primite, cu numele persoanelor, beneficiarii din judeţul Alba,  sumele primite din bugetul naţional, respectiv ajutor de stat precum şi fondurile europene. Acesta susţine că sumele sunt foarte mari şi beneficiari foarte mulţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. SUVENTII

    marți, 20.03.2012 at 06:51

    Lasa palavrele si vezi-ti de diplome cu vicele tau.
    In declaratiile tale scrii ca ai luat „SUVENTII”, deci, nu subventii!
    Succese si nu succesuri deci subventii si nu suvenii.
    Dar eu red ca in demersul tau pentru suventii, de fapt altceva te doare … [comentariu sters din cauza limbajului utilizat]

  2. mn

    marți, 20.03.2012 at 08:15

    O masura buna dar cam tarzie.

  3. y .

    marți, 20.03.2012 at 14:16

    Nu cred ca-i faceti bine. Face si el ce poate.
    Ferice de cei …

  4. y .

    marți, 20.03.2012 at 14:18

    Bietul cal, asa ziceau oamenii despre moti.
    Ferice de cei saraci cu …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax