Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

”Cornul și laptele” pentru elevii din Alba vor fi livrate tot de firmele câştigătoare de anul trecut. Procedura de licitaţie s-a prelungit

Publicat


Procedura de licitaţie pentru Programul “Laptele şi cornul” în Alba ar trebui să fie finalizată înainte de începerea anului şcolar, însă, din cauza unor clarificări necesare în cazul firmelor care au depus oferte pentru produse de panificaţie, aceasta se prelungeşte. Pentru a asigura serviciile de furnizare a alimentelor pentru elevii din Alba, firmele care au câştigat anul trecut licitaţia vor continua să livreze cornuri şi biscuiţi copiilor, pentru cel mult o lună, după ce au încheiat un acord în acest sens cu CJ Alba.

Reamintim că au fost înregistrate în SEAP şase oferte pentru livrarea de cornuri şi una pentru furnizarea de produse lactate, pentru cele 6.327.606 de porţii ce vor ajunge pe parcursul anului şcolar la cei 36.500 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore din Alba.

Anunţul pentru achiziţia de cornuri, biscuiţi dulci şi servicii de transport rutier pentru acestea a fost publicat de Consiliul Judeţean Alba pe SEAP în data de 4 iulie. Valoarea estimată pentru cele 6.327.606 de porţii este de 1.898.282 lei, iar produsele vor fi contractate şi livrate pe loturi, astfel:

Lot 1: Zona Alba Iulia – Zlatna – Teiuş; 1.789.320 porţii cornuri, cu valoare estimată de 536.796 lei

Lot 2: Zona Aiud – Ocna Mureş, 1.035.001 porţii cornuri, cu valoare estimată fără TVA: 310.501 lei.

Lot 3: Zona Blaj, 1.006.313 porţii, cu valoare estimată fără TVA de 301.894 lei.

Lot 4: Zona Sebeş-Cugir, 1.597.267 porţii cornuri, cu valoare estimată fără TVA 479.180 lei

Lot 5: Zona Abrud – Câmpeni – Baia de Arieş, 899.705 porţii cu valoare estimată fără TVA de 269.911 lei.

Fiecare elev/preşcolar va primi zilnic/bisăptămânal/săptămânal produse de panificaţie, pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar.

Ofertanţii sunt: Vel Pitar SA Râmnicu Vâlcea, Prioritar Impex SRL Călan, Coremi Inter SA Rovinari (cu subcontractanţi Succes Nic Com SRL Târgu Jiu şi Interagro SRL Zimnicea), Granpan Dor SRL Reghin, Biscotto SRL Sânmihaiu Român (Timiş), Media Pop Art SRL Turda (susţinere financiară, tehnică şi profesională Farkas Trans SRL Turda).

Pentru că unele firme lucrează cu subcontractanţi sau susţinere financiară de la alte societăţi comerciale, au fost solicitate clarificări privind modalităţile de livrare, astfel că procedura de atribuire se prelungeşte.

Până la finalizarea ei şi stabilirea firmelor câştigătoare, produsele de panificaţie vor fi livrate de Farkas Trans SRL Turda, respectiv GTPD Târgu Jiu. Reprezentanţii CJ Alba estimează că în prima săptămână de şcoală, licitaţia va fi finalizată, însă, pentru a acoperi perioada prevăzută pentru eventuale contestaţii, acordurile cu firmele menţionate sunt valabile până în 10 noiembrie.

Pentru produse lactate, singura ofertă a venit din partea Albalact SA, care a şi câştigat licitaţia, cu subcontractant pentru distribuţie Setra Com SRL Baia Mare, pentru contractul estimat la valoarea de 4.049.668 lei fără TVA.

Potrivit legislaţiei în vigoare, preţul maxim al unui pachet ce corn şi lapte pentru un elev este de 1,17 lei. În această perioadă, documentaţiile orfetanţilor sunt în analiză, iar licitaţiile electronice pentru desemnarea câştigătorilor vor fi organizate cel mai probabil în 30 august pentru furnizorul de produse lactate, respectiv începutul lunii septembrie, pentru produse de panificaţie.

Foto: arhivă


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Numărul deceselor asociate cu utilizarea țigărilor electronice, în creștere. Atenționările specialiștilor

Publicat

S-au înmulțit decesele în urma unei afecţiuni pulmonare asociate cu utilizarea ţigărilor electronice (practică denumită „vaping”).  Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite a anunțat că s-a ajuns la 42 de victime. Agenţia americană din domeniul sănătăţii, care a colectat date referitoare la această afecţiune pulmonară în 49 din cele 50 de state […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZIDENȚIAT 2019: LISTA posturilor din ALBA, pe specialități, scoase la concurs. Înscrierile continuă până MARȚI

Publicat

medic rezident

Ministerul Sănătăţii organizează în 8 decembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Sunt 4.350 de locuri scoase la concurs, număr mai mic faţă de cel de anul trecut. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Regulamentul de funcționare al Pieței volante din Alba Iulia, în consultare publică. Ce obligații au micii producători

Publicat

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică regulamentul de funcționare a Pieței volante Transilvania, deschisă în fiecare vineri, în parcarea fostei policlinici a spitalului, pe Bulevardul Transilvaniei. Piața pune la dispoziție 45 de locuri pentru producătorii agricoli din Alba Iulia și localitățile învecinate din județ care doresc să-și vândă produsele. De la piața volantă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA: Temperaturi maxime de 17 grade Celsius și câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, 18-24 noiembrie

Publicat

soare

Vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă, săptămâna viitoare. Se anunță temperaturi maxime de 17 grade Celsius, cu soare și nori, dar și câteva ploi. La munte, maximele vor fi de 8 grade la Oașa și 12 grade la Arieșeni. Va fi mai frig spre sfârșitul săptămânii, când pe timp de noapte vor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate