Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: ȘAPTE cazuri confirmate, trei pacienți vindecați. O româncă, diagnosticată cu COVID-19 în Italia

Publicat

Guvernul a anunțat, vineri, că numărul cazurilor confirmate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) a urcat la 7, iar trei dintre pacienți au fost declarați vindecați. O româncă a fost diagnosticată cu acest virus în Italia și pusă în carantină la domiciliu.

Dintre cei vindecați, unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și DSP Alba: Amenzi de până la 20.000 de lei pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu care nu respectă măsurile impuse

Cei patru pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, aceștia nu au simptome, potrivit sursei citate.

Cel mai recent caz confirmat este al unei adolescente de 16 ani din Timișoara, colegă cu tânărul de 16 ani, confirmat cu COVID 19, miercuri. Acesta din urmă este nepotul bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv, marți și care a avut ulterior rezultate negative la teste.

Citește și DOUĂ noi cazuri de coronavirus, confirmate în România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 17

Al șaselea caz de coronavirus în România este un bărbat de 71 de ani din Suceava, întors în 28 februarie din Lombardia (Italia).

Pacienții internați la Iași și Cluj – Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital.

Alt cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contactat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Joi, au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Tot joi, au fost înregistrate 96 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cetățenilor le este recomandat să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Potrivit Guvernului, România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

Până în 5 martie, au fost raportate 4.197 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia (3089 cazuri, 107 decedați, 276 vindecați), Franţa (285 cazuri, 4 decedați, 12 vindecați), Germania (262 de cazuri, 16 vindecați), Spania (200 de cazuri, 1 decedat, 2 vindecați) și Regatul Unit (85 de cazuri, 8 vindecați).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax