Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Costurile cu un pacient COVID internat la ATI, la spitalul din Alba Iulia. Sumele cheltuite pentru recuperare și forme ușoare

Publicat

Cifrele legate de cazurile de COVID depistate în fiecare zi, la nivelul județului Alba, sunt alarmante și trec de peste 150 de infectări la câte 24 de ore.

La fel de alarmante și mari sunt și cifrele care compun sumele de bani cheltuite pentru tratarea pacienților care ajung în stare gravă pe secțiile de ATI și COVID ale spitalelor din Alba. 

1000 de euro se cheltuiește, pe zi, pentru salvarea pacienților de pe secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. 

Mai exact, 4.515 lei pe zi este costul la care se ridică tratamentul pe care medicii îl folosesc pentru a-i salva pe cei în stare gravă, potrivit datelor obținute de reporterii alba24.ro. 

O medie arată că la spitalul din Alba Iulia, pe secția ATI, un pacient stă în jur de 11 zile. Dacă este salvat de medici, nu pleacă acasă, ci trece pe secția de recuperare, unde și acolo se cheltuie sume mari de bani zilnic pentru tratamente.

Potrivit managerului instituției, Diana Mârza, toți cei care au ajuns în ultima perioadă pe secția ATI a spitalului din Alba Iulia erau nevaccinați.

Pe secția de Infecțioase, unde sunt tratați pacienții cu forme ușoare sau medii, costul pe zi pentru tratarea unui pacient ajunge la 1.838 de lei pe zi.

Dacă un pacient în stare gravă ajunge pe ATI și medicii se luptă 10 zile pentru salvarea acestuia, costurile se ridică la 45.150 de lei, adică undeva la 11.000 de euro.

Apoi, dacă este salvat de către medici, merge pe secția de recuperare, unde o zi de tratament se ridică la 1.838 de lei.

Momentan la spitalul din Alba Iulia secția ATI este plină.

De asemenea, pe secția de Infecțioase, unde sunt tratați pacienții cu forme ușoare sau medi, toate cele 46 de paturi sunt ocupate.

Situația la nivel național

Situația la nivel național este aproape similară. În spațiul public au apărut în ultimele două zile mai multe date de la Institutul „Marius Nasta” din București.

Datele  arată că un bolnav de COVID-19, internat la ATI, ajunge să consume și 1.500 de euro pe zi.

Aceștia au centralizat mai multe date legate de cheltuielile cu pacienții care au ajuns în stare gravă, pe secția de ATI, în ultima perioadă.

Potrivit reprezentaților unității medicale, pentru 197 de pacienți intubați, cu un număr total de 1.878 de zile de spitalizare, totalul cheltuielilor ajunge la peste 15.6 milioane de lei.

Costul pe caz este în valoare de 74.181 de lei, în condițiile în care un pacient a avut nevoie, în medie, de 10 zile de spitalizare.

Doar în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba, au fost înregistrate 164 de cazuri de COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax