Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cotidianul german “Handelsblatt”: Investiţie importantă a concernului „Daimler” la Cugir

Publicat

Presa germană anunţă intenţia concernului “Daimler” de a iniţia o investiţie importantă la Cugir. O decizie în acest sens ar urma să fie luată miercuri şi ar fi vorba despre producţia de componente pentru cutii de viteze prin intermediul “Star Transmission”.

Informaţia a apărut în cotidianul “Handelsblatt”, citat de Agerpres. Constructorul auto german ar urma să facă o investiţie de amploare pentru a produce componente pentru cutii de viteze în România, pe locul societăţii “Star Transmission”.

Consiliul de Supraveghere de la „Daimler” ar urma să o decizie în acest sens, miercuri, potrivit unor surse apropiate de concern, citate de hotnews.ro.

Reamintim că vă precizam într-un articol anterior că “Daimler” AG a preluat acţiunile “Star Transmission” în totalitate, respectiv cele deţinute de Compania Naţională Romarm prin Uzina Mecanică de la Cugir. Valoarea tranzacției ar fi estimată la circa 4 milioane de euro. Anterior, “Daimler” AG deţinea 78% din acţiuni şi Romarm restul de 22%. Astfel, societatea din Cugir are acum acţionariat exclusiv german, prin majorare de capital.

“Star Transmission” Cugir produce componente pentru cutii de viteze şi motoare pentru Daimler – Mercedes- Benz, JTEKT, Schmidt, Kuka sau Mitec. Colaborarea “Daimler” – Compania Naţională Romarm (prin Uzina Mecanică Cugir) a început în anul 1996, pentru producţia de componente pentru cutiile de viteze ale autoturismului Mercedes- Benz A Klasse. În 2001, grupul DaimlerChrysler a înfiinţat firma mixtă Star Transmission, la Cugir, pentru producerea de roţi dinţate şi piese pentru Mercedes Benz, dar şi pentru industria europeană de autoturisme.

Firma din Cugir are 700 de angajaţi, dintre care 100 la fabrica din Sebeş, deschisă acum trei ani.

Premierul Victor Ponta a anunţat la sfârşitul lunii martie că a aprobat un memorandum de înţelegere cu „una dintre cele mai mari şi mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrică în România“. Atunci, surse apropiate proiectului aminteau de intenţia “Daimler” de a investi în România.
Citiţi mai multe detalii aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax