Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Crăişorul Munţilor” martir şi erou al naţiunii române. Atanasiu şi Antonescu au depus un proiect de lege pentru conferirea acestui titlul lui Avram Iancu

Publicat

„Crăişorul Munţilor” cum este cunoscut Avram Iancu ar putea primi titlul onorific de martir şi erou al naţiunii române. Proiectul de lege prin care acest titlul îi va fi conferit a fost deja depus în Parlament de doi semnatari, senatorul şi preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, în această săptămână. 

În cadrul conferinţei de presă a PNL Alba, Atanasiu a declarat, vineri, că în România, eroi martiri mai sunt numiţi cei care şi-au pierdut viaţa acum 24 de ani, la Revoluţia din 1989.

„Sunt personalităţi ale neamului românesc care merită cel puţin la fel de mult ca eroii de atunci stima şi omagiul nostru. Pentru zona pe care o reprezint, pentru Ardeal, pentru Transilvania cred că cel care merită cu prisosinţă acest titlu este Avram Iancu” , a precizat Atanasiu.

Potrivit senatorului PNL Alba până la sfârşitul lunii decembrie acest proiect de lege va trece prin toate comisiile de specialitate şi va fi trecut pe ordinea de zi a forului legislativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax