Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Creșă modernă, cu 40 de locuri pentru copii, la Zlatna. Licitația a fost lansată de CNI. Care este valoarea investiției

Publicat

Cetățenii din orașul Zlatna vor beneficia în curând de o creșă modernă, cu o capacitate de 40 de locuri, printr-o investiție de peste 10,8 milioane de lei. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat pe 9 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Dezvoltarea sistemului de educație timpurie prin construirea unei creșe pentru maxim 4 grupe/40 copii în orașul Zlatna”.

Valoarea totală este estimată la 10.858.323,12 de lei, fără TVA.

Noua creșă urmează să fie construită pe un teren în suprafață de 5.574 mp, aflat pe strada Călărași. Aceasta va avea o capacitate de 4 grupe (40 de copii) și o suprafață construită de aprox. de 1.244,68 mp.

Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în trei nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Accesul pentru grupele pentru antepreșcolari se va realiza la nivelul parterului pe latura scurtă a terenului, prin nucleul administrativ.

Funcțiunea de creșă prevede următoarele spații:

  • patru dormitoare,
  • două camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare,
  • grup sanitar persoane cu dizabilități,
  • zonă de primire,
  • cabinet medical cu izolator,
  • zonă adminstrativă
  • nucleul tehnico-gospodăresc.

Bucătăria este prevăzută cu oficiu de primire, filtru de acces și depozitare temporară aprovizionare.

Clădirea urmează să fie dotată cu panouri solare și stație completă de automatizare/pompare pentru sisteme solare. Grupul de panouri solare amplasat către sud, captează energia solară prin intermediul unei rețele de conducte și captatori plani din țeavă de cupru acoperită cu vopsea de culoare albastră și o transferă fluidului din circuitul primar (amestec de apă și monopropilenglicol în proporție de 50%- 50%). Fluidul din circuitul primar parcurge serpentina pufferului, degaja o cantitate de căldură preluată direct de agentul termic care se încălzește până la temperatura de stocare de 80 grade Celsius. În lipsa radiațiilor solare sau în cazul în care încălzirea agentului termic nu este posibilă în totalitate cu ajutorul panourilor solare, apa caldă se prepară utilizând aportul de căldură de la sursa auxiliară respectiv centrala termică.

De asemenea, s-a prevăzut un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 6 kW, care va asigura energie complementară din surse regenerabile. Prin intermediul unui inverter, energia solară oferită de colectoarele solare, va fi transformată în curentul necesar. Invertorul trebuie să fie unul inteligent astfel încât să permită alimentarea parțial din rețea.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax