Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crește numărul de cazuri COVID în județul Alba. 18 infectări confirmate în ultimele 24 de ore. Cele 9 LOCALITĂȚI din care provin

Publicat

Au fost confirmate 18 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 30 iulie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Numărul total al îmbolnăvirilor, înregistrate de la începutul pandemiei în județ, a ajuns la 727.

Citește și HARTA ACTUALIZATĂ: NOI județe unde MASCA de protecție este OBLIGATORIE și în spațiile deschise. LISTA stațiunilor de pe litoral

509 de persoane s-au vindecat și s-au înregistrat 32 de decese.

În Alba, au fost prelucrate în total 542 de teste (373 la DSP și 169 la SJU). Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 41.383.

Localitățile din care provin cazurile noi și în ce grupe de vârstă se situează pacienții (30 iulie):

Alba Iulia – 6

Ciumbrud – 1

Berghin – 1

Blaj – 1

Cugir – 1

Oiejdea (Galda de Jos) – 1

Sebeș – 1

Corna (Roșia Montană) – 1

Cergău Mare (Cergău) – 1

Alte 4 cazuri sunt ale unor persoane cu domiciliul în Alba dar care lucrează în alte județe.

PRECIZARE DPS ALBA: Deși județul Alba raportează astăzi 18 cazuri noi COVID-19, este posibil ca în urma finalizării anchetelor epidemiologice și a analizei comune DSP – INSP 4 dintre ele să fie scăzute și reatribuite altor județe având în vedere că, deși persoanele au domiciliul în Alba Iulia (3) și Cluj (1), locul de infectare este în alte județe.

Întrucât cele 4 persoane s-au testat în Alba ele vor fi raportate momentan aici, existând posibilitatea ca ulterior să fie făcută o corecție în acest sens.

Vezi Directorul DSP Alba: Astăzi vom raporta mai multe cazuri de COVID. În acest moment nu se impun măsuri rgăestrictive suplimentare

Referitor la numărul  mare de cazuri noi, DSP Alba a transmis că majoritatea sunt contacți de familie ai unor cazuri din trecut, care au dezvoltat simptome și au cerut testare.

Potrivit sursei citate, nu sunt focare noi în județ, cele vechi au fost stinse și nu se impun, la acest moment, alte măsuri de restricție în județul Alba.

Până miercuri, erau raportate 709 cazuri (4 noi), 489 persoane vindecate, 32 decese, 40.841 teste prelucrate (729 în ultimele 24 de ore).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax