Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crește tensiunea în interiorul PSD Alba din cauza unor întâlniri ”interzise”. Matieș – întâlnire cu AUR, Negrescu – cu Pleșa

Publicat

Crește tensiunea în interiorul PSD Alba. Potrivit unor surse Alba24, în partid există mai multe tabere, iar miza o reprezintă viitoarea distribuție pe listele electorale, la alegerile de anul viitor.

Una dintre tabere ar fi condusă de senatorul Călin Matieș, iar alta de europarlamentarul Victor Negrescu, cel care coordonează activitate fililalei.

Președintele organizației județene, Radu Tuhuț pare a nu conta în ecuația internă pentru putere.

Situația ar putea degenera și ar putea duce chiar la o scindare. Surse din partid au declarat pentru Alba24 că senatorul Călin Matieș s-ar fi întâlnit cu liderul AUR, George Simion.

La întâlnire ar fi participat și un grup destul de mare din organizația de partid, aproximativ 10 persoane.

De cealaltă parte, Victor Negrescu s-ar fi întâlnit cu Gabriel Pleșa, chiar în sediul primăriei.

Senatorul Matieș nu a comentat informația, a refuzat să o confirme, dar a spus că a avut întâlniri cu mai mulți parlamentari de la mai multe partide, lucru despre care a afirmat că este normal în contextul în care și el este parlamentar.

Acesta este încă și candidatul anunțat pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, deși în spațiul public au apărut informații legate de negocieri ale organizației județene cu actualul primar USR, Gabriel Pleșa (USR).

Reamintim că Matieș și Pleșa au avut un conflict care a ajuns și în instanță. Asta ar face ca Matieș să accepte cu greu o candidatură lui Gabriel Pleșa, pe lista PSD.

Totodată, mai spun sursele Alba24, Matieș ar fi nemulțumit că i s-ar fi cerut de către echipa Negrescu să îl susțină pe actualul primar din Alba Iulia și că nu i s-a oferit nici o posibilitate de a ieși onorabil din competiția pentru primărie.

Spre exemplu, acesta ar fi cerut să fie contracandidat pentru Ion Dumitrel la funcția de președinte al Consiliului Județean Alba.

Matieș nu a comentat nici această informație, dar nici nu a negat-o.

Totodată, competiția internă vizează și distribuția pe listele de la alegerile parlamentare, unde Matieș ar fi cerut un loc eligibil.

Aducerea lui Pleșa în PSD (deocamdată neconfirmată oficial de acesta, în afara unor declarații vagi și contradictorii) ar putea aduce un mandat important pentru partid, în cel mai important oraș al județului, dar totodată pare a genera nemulțumire în rândul unei părți a social-democraților.

Sursele Alba24 mai spun că echipa lui Victor Negrescu mai negociază și cu primari liberali, dar și cu membri ai eșalonului doi al PNL Alba, o posibilă trecere la PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 05.11.2023 at 22:32

    Săracii PSD-işti, şi-au dat seama că au numai ciurucuri şi vreau să dreagă busuiocul cu promisiuni. Nu poţi spune că au ieşit la furat, ci doar la racolat. Deocamdată.

  2. Tudor

    luni, 06.11.2023 at 01:53

    De unde atâtea pretenții de la țăranul asta de Matieș.Asta pe langa ca este prost de bubuie suferă și de narcisism.

  3. Pripon Marius

    luni, 06.11.2023 at 07:42

    Două personaje care sunt zero,nu au ce căuta in fruntea acestui partid! Au distrus acest partid!

  4. Pripon Marius

    luni, 06.11.2023 at 07:50

    Acest partid are nevoie de lideri politici cu caracter cum este de exemplu acel baiat tânăr Marcel Faur,care a fost inlăturat deoarece spune lucrurilor pe nume și este corect!L-am urmărit când a fost invitat la Alba Carolina și a avut un discurs foarte direct și punctual cu ce se intâmplă in acest partid! S-a observat că ii pasă de cetățeni! Felicitării domnule Faur!

  5. Sabin

    luni, 06.11.2023 at 21:21

    Pripon Marius este chiar Faur! 🙂

  6. Maria Gliga

    joi, 09.11.2023 at 11:14

    Esti total pe lângă subiect Sabin,deoarece domnul Marius Pripon este vecinul meu,nu mai dezinforma oamenii,iar domnul Faur chiar merită felicităriile noastre.Este un politician cu omenie si caracter.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax