Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Creștere a cazurilor severe de hepatită de origine necunoscută, la copii mici: peste 190. Autoritățile sanitare, în alertă

Publicat

Autoritățile sanitare din întreaga lume investighează o creștere a cazurilor severe de hepatită – inflamație a ficatului – la copiii mici, potrivit Reuters.

Hepatita pediatrică ușoară nu este neobișnuită, dar cazurile au tras pentru prima dată un semnal de alarmă în Scoția, pe 6 aprilie, pentru că copiii erau foarte bolnavi. Mai mulți au avut nevoie chiar de transplant de ficat și un copil a murit.

Vezi și Simptomele hepatitei acute care a apărut la copii, în mai multe părți ale lumii. Medic american: ”Prima schimbare este în ochi”

Numărul cazurilor de hepatită acută de origine necunoscută la copii trecut de 190, a anunţat marţi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), transmite agenţia EFE.

”Sunt investigaţii în desfăşurare în toate ţările care au confirmat cazuri, dar deocamdată cauza acestei hepatite este necunoscută”, a declarat la o conferinţă de presă Andrea Ammon, directoarea ECDC. Ea a menţionat că o posibilă cauză ar putea fi o legătură cu o infecţie provocată de un adenovirus. În orice caz, investigaţiile au exclus prezenţa vreunuia din viruşii hepatici cunoscuţi până în prezent, respectiv viruşii A, B, C, D şi E.

În Marea Britanie, ţara unde au fost semnalate primele cazuri de îmbolnăvire cu această hepatită de origine necunoscută, au fost confirmate până în prezent peste o sută de cazuri.

Alte circa 40 au fost descoperite în zece state membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, la care se adaugă cele confirmate în SUA şi Israel.

”Cu atâţia factori necunoscuţi, este dificil de efectuat o evaluare a riscului, dar impactul este ridicat”, a mai spus şefa ECDC, făcând referire la faptul că aproximativ 20 de copii au necesitat transplant hepatic. Pe de altă parte, ea a a confirmat că nu s-a descoperit nicio legătură între aceste cazuri de hepatită şi călătorii.

Sursă: Agerpres

Foto: Arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax