Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA de la BIIA: Pedepse majorate la 22 ani de închisoare pentru tinerii care ucis o femeie de 55 de ani

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele pentru cei doi tineri din Biia, acuzaţi că au ucis, în luna ianuarie 2017, o femeie de 55 de ani din localitate. Dacă la Tribunal, aceştia au primit câte 18 ani de închisoare, instanţa superioară a decis 22 de ani, raportat la acuzaţiile de omor, calificat, viol şi furt calificat. De asemenea, au fost majorate şi daunele morale, de la 80.000 de lei la 120.000 de lei, pe care trebuie să le plătească tinerii, părţilor civile în acest proces. Decizia este definitivă.

Gheorghe Adrian Fundăcescu și Adrian Marius Groza, ambii în vârstă de 19 ani, din localitatea Biia, au fost judecaţi după ce anchetatorii au stabilit că au ucis cu cruzime o femeie de 55 de ani, din localitate, alături de care, în 15 ianuarie 2017, consumaseră băuturi alcoolice.

Ulterior ar fi încercat să o violeze, legând-o de mâini şi au agresat-o, provocându-i leziuni care au cauzat decesul. Înainte de a părăsi locuinţa victimei, cei doi tineri ar fi sustras un telefon mobil.

Victima locuia singură și a fost găsită de vecini, după patru zile. Corpul neînsufleţit era legat la mâini, parţial dezbrăcat și cu urme de violenţă în jurul gâtului.

Citeşte şi CRIMĂ cumplită la Biia. Femeie de 55 de ani a fost găsită fără viaţă, cu mâinile legate si posibil strangulată. Doi tineri de 19 ani, REŢINUŢI

Curtea de Apel Alba Iulia a soluţionat cauza, în 22 februarie, prin “agravarea pedepsei”, după ce a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi părţile civile, astfel:

“Desfiinţează sentinţa penală atacată, sub aspectul laturii penale, privind individualizarea judiciară a pedepselor principale aplicate inculpaţilor şi, sub aspectul laturii civile, privind cuantumul daunelor morale şi, procedând la o nouă judecată în aceste limite:

I. Majorează pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, (…) de către inculpatul Fundăcescu Gheorghe Adrian de la 16 ani închisoare la 20 ani închisoare. Menţine pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi furt calificat. (…) contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 20 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (5 ani + 1 an = 6 ani x 1/3 = 2 ani), respectiv 2 ani închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 22 ani închisoare. Compută din durata pedepsei aplicate timpul reţinerii şi arestării preventive de la 20.01.2017 la zi.

II. Majorează pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) de către inculpatul Groza Marius Adrian de la 16 ani închisoare la 20 ani închisoare. Menţine pedeapsa închisorii stabilită pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi furt calificat. În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. raportat la art. 39 lit. b) C.pen. contopeşte pedepsele şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 20 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (5 ani + 1 an = 6 ani x 1/3 = 2 ani), respectiv 2 ani închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 22 ani închisoare. Compută din durata pedepsei aplicate timpul reţinerii şi arestării preventive de la 20.01.2017 la zi.

III. Majorează daunele morale acordate părţii civile Fufezan Anamaria la 60.000 lei. Majorează daunele morale acordate părţii civile Ignat Iulian Tudorel la 60.000 lei. (…) menţine măsura sechestrului asigurator asupra bunului imobil aflat în proprietatea inculpatului Groza Marius Adrian, respectiv cota de 1 aflat în proprietatea inculpatului din imobilul situat (…) dispuse prin ordonanţa din 31.01.2017, până la concurenţa sumei de 125.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată.

Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Fundăcescu Gheorghe Adrian şi Groza Marius Adrian împotriva sentinţei penale nr. 211/2017 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul nr. 1626/107/2017. (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 22.02.2018”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax