Connect with us
Publicitate

BLAJ

CRIMA de la Blaj: Femeia care și-a ucis fostul iubit a fost arestată preventiv. Precizările procurorilor

Publicat

Alexandra Corina C. femeia de 33 de ani din Blaj care și-a ucis fostul iubit în dimineața zilei de marți, 14 septembrie, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. 

În cursul zilei de miercuri, 15 septembrie, procurorii din Alba au cerut arestare preventivă a femeii, iar magistrații Tribunalului au admis cererea. 

Tragedia în urma doi copii de un an, gemeni, au rămas fără tată, s-a petrecut din cauza unui scandal care a degenerat.

CITEȘTE ȘI: Urmările dramatice ale crimei de la Blaj: Doi gemeni în vârstă de un an au rămas fără părinți. DGASPC Alba nu a fost sesizată

Potrivit procurorilor, ”în data de 14.09.2021, în jurul orelor 06,30, în timp ce se aflau în locuinţa inculpatei din municipiul Blaj, jud. Alba, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, inculpata i-a aplicat victimei, fostul său concubin, în vârstă de 24 de ani, mai multe lovituri cu un par din lemn şi alte obiecte contondente, în zona capului şi a corpului, cauzându-i acesteia leziuni traumatice incompatibile cu viaţa. În urma leziunilor suferite, victima a decedat în timpul transportului cu ambulanţa spre Spitalul Municipal Blaj”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

Transport public local gratuit pentru elevii din Alba Iulia. Legitimație de călătorie prelungită și facilitate extinsă. Noutățile

Publicat

Acordarea facilității de transport gratuit cu autobuzul pentru elevi la Alba Iulia va suferi modificări, printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce intră la aprobare în ședința din 27 septembrie.

Se propune prelungirea valabilității legitimației de călătorie la trei luni și acordarea facilității de transport local gratuit și pentru elevii care locuiesc în Alba Iulia, dar învață în localități din apropiere.

Prin proiect se propun următoarele:

 • Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/ autorizat cu domiciliul/ reședința în municipiul Alba Iulia, precum și elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/ autorizat de pe raza Municipiului Alba Iulia beneficiază de gratuitate la serviciul public de transport local, pe tot parcursul anului calendaristic”.
 • Pentru a beneficia de gratuitate la serviciul public de transport local, elevii vor solicita operatorului de transport public local eliberarea/ încărcarea legitimaţiilor de transport tip card, cu valabilitate de 3 luni.
 • Valabilitatea legitimațiilor de călătorie nu va depăși sfârșitul fiecărui an școlar pentru care se solicită eliberarea/ încărcarea acestora precum și termenul de valabilitate al reședinței în cazul elevilor care au reședința pe raza municipiului Alba Iulia.

Potrivit Hotărârii nr. 322/2020, modificată prin Hotărârea nr. 27/2021 a Consiliului local, reglementările în vigoare sunt următoarele:

 • Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat cu domiciliul în municipiul Alba Iulia și elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat de pe raza Municipiului Alba Iulia beneficiază de gratuitate la serviciul public de transport local, pe tot parcursul anului calendaristic.
 • Pentru a beneficia de gratuitate la serviciul public de transport local, elevii vor solicita operatorului de transport public local eliberarea/ încărcarea legitimaţiilor de transport tip card, cu valabilitate lunară

Conform prevederilor mai sus amintite, la ora actuală, legitimațiile de călătorie se eliberează doar elevilor care au domiciliul în municipiul Alba Iulia sau care sunt școlarizați la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Alba Iulia, indiferent de adresa de domiciliu a elevului.

Există situații de elevi care au stabilită reședința pe raza municipiului Alba Iulia, dar care sunt școlarizați la unități de învățământ care nu se află pe raza municipiului, se arată în proiect.

Modificările propuse sunt necesare pentru a veni în sprijinul elevilor respective asigurarea gratuității elevilor la transportul public local de persoane aflați în diferite situații, precum și încurajarea folosirii de către elevi a acestui tip de transport prin creșterea perioadei de valabilitate a legitimațiilor de călătorie de la o lună la 3 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Imagini virale: Un șofer din Tulcea a vrut să-și omologheze la RAR un eleron improvizat. „Aurel Vlaicu ar fi invidios!”

Publicat

Mai multe imagini surprinse cu mașina unui șofer care a venit să-și omologheze la RAR Tulcea un eleron improvizat, realizat din polițe metalice, corniere, șuruburi și piulițe, au devenit virale pe rețeaua de socializare Facebook.

Șoferii s-au întrecut în glume și ironii, în doar câteva ore postarea de pe pagina Registrului Auto Român a înregistrat peste 1.100 de comentarii. 

„Dacă-l vinde sunt interesat, îl prind de perete și pun ghivece pe el”,  „A venit cu aşa ceva la ITP?… Aurel Vlaicu ar fi invidios!”, „Am văzut așa uscător de rufe în Ferentari”, „Dacă punea elementul invers, putea fi folosit la scoaterea cartofilor din pământ”, sunt doar câteva dintre comentariile internauților.

„Știm că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului. Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim.

Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării”, au scris vineri reprezentanții RAR, pe pagina de Facebook.

sursa, foto: Registrul Auto Român

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Locuri de joacă pentru copiii din localitățile fără creșe sau grădinițe. Câte unități vor fi înființate, de anul viitor

Publicat

gradinita

Organizarea serviciilor servicii de educație timpurie complementare, în localitățile în care nu există creșe sau grădinițe se află pe masa Guvernului, pentru aprobare.

Prin această inițiativă se are în vedere îmbunătățirea procentului de acces al copiilor de la naștere la 6 ani la serviciile de educație.

”În localitățile în care nu există suficiente creșe și grădinițe se pot dezvolta servicii de educație timpurie complementare de tip ludotecă, grup de joacă, grădiniță comunitară, care vor putea funcționa ca structuri ale unităților de învățământ”, se arată în proiectul de ordonanță de urgență.

Câte structuri vor fi înființate și noi angajări

Se estimează înființarea unui număr de 412 structuri de servicii de educație timpurie complementare a căror dotare este asigurată prin PNRR, potrivit actului normativ.

Personalul va fi asigurat și finanțat de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației.

Aceste structuri urmează a fi înființate în perioada 2023- 2024.

Finanțarea va fi prin Planul naţional de redresare şi rezilienţă – PNRR.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Bătaie mare pe contractul pentru lotul I al Transalpinei de Apuseni. Cinci asocieri cu zeci de subcontractori au depus oferte

Publicat

Consiliul Județean Alba a primit 5 oferte pentru finalizarea lucrărilor la lotul I al Transalpinei de Apuseni. Instituția trebuie să selecteze rapid unul dintre constructori, pentru a putea continua lucrările rămase. 

Este vorba despre mai multe asocieri, care au următorii lideri: 

Elis Pavaje (cu 5 subcontractanți și un terț)

Asociere condusă de PRENIS SRL, DIMEX 2000 Company (cu 5 subcontractanți)

Asociere SC FAR FOUNDATION SRL (lider), DRUM SERV, NOMIS 2003 SRL (cu mai mulți subcontractanți)

Asociere DECONSTRUCT AG (lider), Beton Constructorul, MRC Culici 2016, HYDROSTROY AD

Asociere MBS Group (lider), Drumuri Orășenești SA (cu 4 subcontractanți).

Termenul de finalizare este, potrivit reprezentanților instituției, de 12 luni de la semnarea contractului.

Suma pusă la bătaie este de peste 127 milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor pe Lotul 1.

Reamintim că a este nevoie de un alt constructor pe acest derum după ce în decembrie 2021, antreprenorul principal a intrat sub protecția legii insolvenței fapt care, implicit, a atras după sine complicații și încetinirea ritmului în derularea lucrărilor.

La acel moment, modernizarea DJ 107 I era unul dintre puținele, dar și printre cele mai importante contracte rămase în patrimoniul firmei, potrivit reprezentanților CJ Alba.

Suplimentar acestei situații, odată cu falimentul City Insurance, compania nu a mai reușit să ofere o garanție de bună execuție, aferentă și esențială contractului, în cuantum de 10% din valoare.

Nu a fost posibilă nici o altă variantă de garantare, nefiind o opțiune pentru asiguratori în cazul contractelor ce depășesc șase luni în executare.

Vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan, spune că are speranțe ca lucrările să reînceapă în această toamnă, în perioada următoare.

”Astăzi (vineri  23 septembrie – n.red.) am aprobat indicatorii și pe lotul 2, în ședința de consiliu. De săptămână viitoare ridicăm pe SEAP și lotul 2” a spus Marius Hațegan.

Lucrările de pe lotul 1 sunt împărțite pe trei sectoare, astfel:

 • Sector I – km 0+000 – km 3+350
 • Sector II – km 3+350 – km 24+540
 • Sector III – km 24+540 – 43+510.

Lucrările pe acest tronson de drum constau în:

 • reabilitare părții carosabile prin execuție fundație din balast și piatră spartă și două straturi de mixturi asfaltice.
 • construire/reabilitare poduri și podețe
 • preluarea apelor pluviale printr-o reţea de canalizare din conductă cu diametrul D = 500 mm şi guri de scurgere cu sifon si depozit
 • execuție șanțuri și rigole din pământ sau pereate
 • consolidare corp drum cu zid de sprijin și rigolă ramforsată
 • montare parapeți flexibili pe fundații izolate/adâncite
 • semnalizare orizontală și verticală
 • accese la proprietăți
 • amenajare drumuri laterale
 • amenajare piste de bicicliști și trotuare
 • 9 staţii noi de autobuz

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax