Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rechizitoriul crimei de la Crăciunelu de Jos: Doi copii au fost de față când mama le-a omorât tatăl, cu o lovitură de cuțit

Publicat

s

Mailat Sanda, femeia din Craciunelu de Jos, care și-a ucis soțul cu o lovitură de cuțit în inimă a fost condamnată, la începutul lunii decembrie, în primă instanță, la 10 ani de închisoare cu executare.

În urma crimei, șase copii, dintre care trei minori au devenit orfani de tată, iar acum mama lor a ajuns după gratii. 

Între timp, motivare instanței a fost făcută publică. O relație abuzivă, derulată timp de 23 de ani, în care femeia a fost agresată frecvent, în mare parte din cauza consumului de alcool a bărbatului.

Mai mult, de multe ori femeia a fost dată afară din casă în timpul nopții și a trebuit să doarmă alături de copii prin vecini.

craciunelu

Totul până în seara de 14 martie 2019, care s-a terminat cu o scenă violentă, într-o baltă de sânge, în fața a doi copii: unul de 6 și altul de 13 ani. 

Motivul și ”filmul” crimei au fost consemnate în motivarea magistraților Tribunalului Alba. 

În ziua respectivă, între cei doi soți Mailat a izbucnit un conflict, în care bărbatul a acuzat-o pe femeie că a ascuns banii primiți ca alocație. S-au certat, s-au îmbrâncit, iar Mailat a plecat să bea bere cu un vecin. 

CITEȘTE ȘI: Femeia din Crăciunelu de Jos care și-a ucis soțul cu o lovitură de cuțit în inimă, condamnată la 10 ani de închisoare

Noaptea, în jurul orei 23.00 bărbatul s-a întors acasă și un nou conflict între cei doi a izbucnit. De data aceasta Mailat F. a acuzat-o pe soție de infidelitate. Sanda a luat de pe un dulap din bucătărie un cuțit și și-a lovit soțul în dreptul inimii. 

Bărbatul a căzut pe podeaua locuinței.

Sanda Mailat a încercat să acopere crima: i-a dat tricoul plin de sânge, fiului de 13 ani să scape de el

Femeia l-a dezbrăcat pe bărbat de tricoul pe care acesta îl purta, și care se îmbibase sânge și i l-a dat minorului de 13 ani să îl arunce în soba din cameră, în care focul era aprins. Minorul s-a conformat și a făcut ceea ce mama sa i-a cerut. 

Între timp, s-a trezit și fiul de 18 ani care și-a dat seama ce s-a întâmplat. Acesta a sunat la 112 și a spus că tatăl său este ”inconștient – leșinat”. 

Femeia le-a spus copiilor săi să declare că Mailat F. a venit înjunghiat în casă, ”(…) dacă vor spune adevărul, ea va fi arestată, iar ei vor rămâne singuri. După aceea, inculpata a luat cuțitul folosit la agresiune, a ieșit în spatele locuinței și l-a aruncat pe un teren viran, la o distanță de aproximativ 24 metri față de imobilul în care s-a comis fapta” se arată în motivarea instanței. 

La scurt timp a apărut și echipajul de salvare, dar când au observat că bărbatul este înjunghiat, au solicitat și un echipaj de poliție. La ora 00.50 a fost constatat decesul. 

În casa familiei Mailat și-au făcut apariția și achetatorii, care în scurt timp și-au dat seama că versiunea pe care Sanda Mailat o spunea nu era adevărată. 

Astfel, în locuința victimei, în sobă, au fost identificate obiecte de vestimentație aparținând victimei, parțial arse, pe care erau prezente pete de substanță brun roșcată cu aspect de sânge, fapt ce conduce la concluzia că s-a încercat ascunderea și distrugerea acestor mijloace materiale de probă.

Totodată, pe peretele de lângă soba camerei în care conviețuiau cei doi, alături de 3 copii minori, cealaltă cameră a locuinței fiind folosită de fiul major, au fost identificate urme formă –„mânjituri” de substanța de culoare brun roșcată cu aspect de sânge, aspect care ducea la presupunerea rezonabilă că cineva a șters petele de sânge de pe peretele respectiv, pentru a le ascunde, cu o jucărie de pluș identificată în apropiere, care era îmbibată cu substanță de culoare brun roșcată cu aspect de sânge” se mai arată în documentul citat. 

Crima s-a petrecut sub privirile a doi dintre copiii familiei

Femeia și-a atacat și omorât soțul agresiv de fața cu doi dintre copiii lor, cel de 6 ani și unul mai mare, în vârstă de 13 ani. 

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: Șase copii au rămas orfani de tată, după ce mama lor l-a ucis. Tragedie la Crăciunelu de Jos

S-a stabilit că în locuință, în camera în care a fost găsită victima, în noaptea respectivă s-au mai aflat copiii acesteia, în vârstă de 1 an și 6 luni, 6 ani si 13 ani, iar în cealaltă cameră fiul  în vârstă de 18 ani. S-au purtat discuții cu copiii, care între timp fuseseră preluați de rude ( o altă fiică a victimei și o bunică) și duși la locuințele lor din  apropiere, în scurt timp confirmându-se faptul că inculpata Mailat Sanda și-a lovit soțul, Mailat F.,  cu cuțitul, în timp ce se aflau în camera locuinței comune, de față fiind  prezenți și observând comiterea faptei copiii celor doi, în vârstă de 6 și, respectiv, 13 ani.”, mai este scris în motivarea instanței.

Sanda Mailat a recunoscut crima și le-a arătat anchetatorilor unde a aruncat cuțitul. În timpul audierilor femeia a susținut că a comis fapta ca și autoapărare și că Mailat F. ar fi atacat-o cu un topor. Însă anchetatorii au demonstrat că nu a fost vorba de autoapărare în noaptea respectivă. 

Pentru cei trei minori care au rămas orfani, DGASPC Alba a intentat o acțiune în civil, iar mama lor a fost obligată la plata sumei de 20.000 de lei, în parte, cu titlul de daune morale.

Sentința de la Tribunalul Alba nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia. 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Teodora

    marți, 24.12.2019 at 00:57

    Păcat ca nici în ziar nu se scrie corect.,,Copiii familie” este corect, este nevoie de 3,,i”.

    • Cristian Panu

      marți, 24.12.2019 at 08:06

      Va mulțumim de sesizare. A fost o simpla scăpare, nimic mai mult. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax