Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crima de la Mediaș: Pedepse majorate la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru cei doi bărbați din Alba

Publicat

crima medias

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia s-au pronunțat definitiv asupra celor trei bărbați implicați în crima de la Mediaș.  

Dintre cei trei, doi bărbați sunt din județul Alba, Marius Rusu și Paul Anghel, alături de sibianul, Ovidiu Otvoș Ioan. Aceștia au fost condamnați în primă instanță de Tribunalul Sibiu, dar în urma apelului, dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare din Alba Iulia. 

Reamintim că la începutul anului 2019, în data de 13 ianuarie, Marius Andrei Faghura a fost ucis cu 11 lovituri de cuțit, în fața unui club din Mediaș. Incidentul s-a petrecut după ce Faghura, alături alți nouă bărbați au intrat în clubul respectiv și au început o altercație cu grupul din care făceau parte și inculpații.

Scandalul s-a mutat din club afară, unde pe imaginile suprinse de o cameră video se poate observa cum Faghura fuge, fiind urmat de mai mulți bărbați. La un moment dat, victima alunecă pe zăpadă și cade, în acel moment Rusu îî aplică tânărului 11 lovituri de cuțit în picior, iar una dintre lovituri îî secționează artera femurală.

În timp ce Rusu îl lovea pe Fagura cu cuțitul, un alt bărbat dintre inculpați îl lovea pe tânărul căzut la pământ cu piciorul în cap. Spre sfârșitul filmării apare și ultimul dintre inculpați, care îi aplică victimei câteva lovituri cu pumnul.

Pedepsele finale

Decizia finală a venit din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, miercuri, 22 aprilie 2020.

Magistrații din Alba Iulia i-au majorat pedeapsa lui Paul Anghel din Teiuș, la 6 ani şi 10 luni de închisoare (faţă de 5 ani şi 2 luni) pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

De asemenea, i-a fost majorată și pedapsa lui Otvos Ovidiu Ioan din Sibiu, care a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare (faţă de 4 ani şi 2 luni).

Cea mai mare pedeapsa a primit-o Marius Rusu din Bucerdea Grânoasă, județul Alba.  Acesta a fost condamnat la 12 ani şi 4 luni, la care a fost adăugat un rest rămas de executat dintr-o pedeapsă anterioară, acesta urmând să execute 14 ani, 5 luni şi 16 zile de închisoare, dar din pedeapsa totală se scad numărul zilelelor petrecute în arest preventiv.

Filmul crimei de la Mediaș

„În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 00.40, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în municipiul Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş.

În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane de sex masculin pătrunde în club şi se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victimă F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu).

Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poartă imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane”, anunţa la momentul respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii au precizat că victima a alunecat pe zăpada, fiind ajunsă din urmă de suspecţi, doi dintre ei având în mână câte un cuţit.

„O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zonă capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei”  mai consideră procurorii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 22.04.2020 at 22:51

    Cam putin pentru o moarte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax