Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner. Trei inculpați au fost trimiși în judecată. Ce au mai descoperit procurorii

Publicat

UCrima de la Sibiu, cazul Kreiner: Trei inculpați au fost trimiși în judecată în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Procurorii au dat noi detalii din anchetă.

Este vorba despre Costi Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae. Aceștia sunt judecați pentru omor calificat și tâlhărie calificată.

”În cauza având ca obiect uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 31 mai 2024, s-a dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată (2 infracţiuni)”, potrivit sursei citate.

Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae sunt în arest preventiv. Costi Cosmin Zuleam nu a fost deocamdată prins.

”Doi dintre inculpaţi au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv. Cu privire cel de a-l treilea inculpat, nu s-a reuşit identificarea locaţiei unde se ascunde astfel că mandatul de arestare preventivă emis pe numele său nu a fost pus în executare, inculpatul fiind trimis în judecată în lipsă”, precizează procurorii.

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner: Noi detalii din anchetă

Cei trei mai sunt trimiși în judecată pentru furt calificat, înregistrat în alte județ, înaintea crimei de la Sibiu. Aceștia ar fi venit în România ”cu intenţia de a comite mai multe furturi în judeţele Dolj, Argeş şi Sibiu”, spun procurorii.

”Procurorul a dispus totodată şi trimiterea în judecată a inculpaţilor pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat şi a infracţiunii de conducere a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”. Infracţiunile au fost pe raza teritorială a judeţului Dolj, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner: Furtul din Dolj, tentativa din Argeș

”În data de 29 şi respectiv 30 octombrie 2023, cei trei inculpaţi au sosit în România cu intenţia de a comite mai multe furturi în judeţele Dolj, Argeş şi Sibiu. Aceştia s-au cazat la locuinţa unei persoane din localitatea Dumbrăviţa, jud. Timiş, unde au finalizat planul infracţional pe care l-au pus în aplicare în zilele următoare.

Pentru început au hotărât să sustragă bunuri din Sadova, jud. Dolj, din locuinţa şi magazinul unui om de afaceri din localitate.

Inculpaţii au împrumutat autoturismul persoanei care îi găzduia şi s-au deplasat cu acesta în jud. Dolj. Ajungând în Craiova, cu scopul de a îngreuna procesul de identificare, inculpaţii sustrag plăcuţele de înmatriculare ale unui autoturism parcat într-un cartier mărginaş al municipiului şi le montează pe autoturismul cu care se deplasau.

În noaptea de 1/2.11.2023 au ajuns în localitatea Sadova şi, în timp ce unul dintre inculpaţi a asigurat paza și supravegherea zonei, ceilalţi doi, acționând în calitate de coautori și purtând măști, au pătruns prin efracție, escaladare și folosirea fără drept a unor chei adevărate în imobilele persoanelor vătămate de unde, după scoaterea parțială din funcțiune a sistemului de supraveghere, au sustras suma totală de 3.000 de lei și patru ceasuri de damă, de fabricație daneză, marca Skagen, în valoare totală de 3.600 de lei.

În acea dimineață de 2.11.2023, cei trei inculpați și-au continuat demersurile infracționale și s-au deplasat în municipiul Pitești, unde au supravegheat locuința unui medic şi locuinţa unui om de afaceri din acea localitate, persoane despre care bănuiau că ar avea sume importante de bani în casă. Inculpaţii au renunţat la comiterea furturilor, constatând că nu sunt întrunite condițiile optime pentru punerea în executare a planului infracțional”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner. Ce s-a întâmplat înainte de omor

”Cei trei s-au reîntors în localitatea Dumbrăviţa, iar, în data de 4.11.2023, unul dintre inculpaţi a rugat-o pe gazdă să îl transporte pe el și pe partenera sa de viaţă în municipiul Sibiu, dându-i de înțeles găzduitorului  că aceasta din urmă avea să se prostitueze  pe raza acestei localități. Toţi trei s-au deplasat în municipiul Deva, unde i-au preluat şi pe ceilalţi doi inculpaţi, care veniseră până în acel loc cu autoturismul unuia dintre ei. Au continuat deplasarea cu autoturismul persoanei din Dumbrăviţa, iar în municipiul Sibiu au închiriat un apartament pentru 3 zile. Cei trei inculpaţi au rămas în Sibiu, iar persoana de sex feminim şi bărbatul din Dumbrăviţa s-au întors la locuinţa acestuia.

În seara de 4.11.2024 inculpaţii s-au deplasat pe strada unde se afla imobilul omului de afaceri Kreiner Adrian, unul dintre inculpaţi aflând de la un cunoscut că acesta este un om de afaceri înstărit şi deţine valori importante în locuinţă. Au procedat la supravegherea acestei locuinţe dintr-un imobil nelocuit situat vis-a-vis, iar în noaptea următoare, după ce au constat că senzorii de mişcare amplasați pe gard nu sunt activaţi, au hotărât să pună în aplicare planul infracţional.

În data de 6.11.2024, inculpaţii, purtând cagule, au pătruns în curtea şi locuinţa familiei Kreiner la ora 2,36. Aici l-au găsit pe acesta în camera de la parter şi l-au agresat fizic exercitând multiple acte de violență la nivelul capului, trunchiului, precum si membrelor.

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner. Jaful și crima

Acționând conjugat și coordonat, cei trei au procedat la imobilizarea numitului Kreiner Adrian, pe care l-au legat cu mâinile la spate, fiindu-i imobilizate și picioarele cu aceeași sfoară. Victima a fost apoi așezată pe abdomen, în poziția similară unei bărci, modalitate aptă a crea suferințe extrem de puternice.

Auzind zgomot, fiica omului de afaceri care se afla într-un dormitor de la etaj, a coborât în living unde l-a observat pe unul dintre agresori, fiind la rândul ei observată de acesta. Persoana vătămată s-a reîntors în dormitor de unde a apelat serviciul 112. Doi dintre inculpaţi au urmat-o şi au pătruns în cameră lovind cu piciorul uşa încuiată de aceasta.

Prin utilizarea de amenințări și de violențe fizice, au sustras de la fiica omului de afaceri sumele de aproximativ 40 de euro și 100 de lei, pe care aceasta le avea în portofel, iar de pe un corp de mobilier au sustras 16 ceasuri, de diferite mărci, având o valoare totală de peste 200.000 de euro. Persoanei vătămate i s-a cerut să indice locul unde ţin banii şi pentru că aceasta nu îl cunoştea, dându-şi seama şi de faptul că fusese alertată poliţia, au hotărât să plece. Unul dintre inculpaţi a avertizat-o să nu iasă din cameră, altfel o va omorî, afirmând că în acel moment va merge să îi omoare tatăl.

La finalul activității infracționale, acest inculpat s-a reîntors la victima Kreiner Adrian şi a executat o manevră de asfixie mecanică ce a condus la întreruperea fluxului sanguin spre creier și la instalarea comei” – se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner. Cum au părăsit țara

”În dimineața de 6.11.2023, cei trei inculpați au plecat separat  spre municipiul Deva, unde s-au reîntâlnit, şi cu autoturismul lăsat acolo s-au deplasat în Dumbrăviţa, ulterior părăsind ţara cu scopul de a se sustrage răspunderii penale.

În autoturismul unuia dintre inculpaţi, autoturism aflat în custodia autorităţilor scoţiene, au fost descoperite cele 16 ceasuri sustrase, acestea fiind ascunse în compartimentul blocului motor, într-o borsetă”, mai transmit procurorii.

Prin acelaşi rechizitoriu, s-a adoptat şi o soluţie de clasare în ceea ce priveşte eventuala implicare în săvârşirea faptelor a persoanei de sex feminin, care s-a deplasat cu inculpaţii în municipiul Sibiu, dar care nu a rămas alături de aceştia.

Crima de la Sibiu, cazul Kreiner: Victima și agresorii

Omul de afaceri Adrian Kreiner avea 50 de ani și era din Sibiu. A decedat la spital.

Vezi și Om de afaceri din Sibiu, în comă la spital după ce a fost atacat de hoți, în propria casă. Are o firmă cu punct de lucru în Alba

Adrian Kreiner era patronul unei firme din Sibiu. Firma acestuia vea punct de lucru la Cugir, în județul Alba.

Doi dintre cei trei bărbaţi care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost prinşi în Marea Britanie, unul în Scoţia – Laurenţiu Ghiţă, altul în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae.

Laurenţiu Ghiţă a fost adus în ţară în decembrie 2023.

Al treilea bărbat implicat în crimă, Cosmin Costinel Zuleam, nu a fost încă prins.

Un complice al criminalilor, Ilie Sitariu, cel care le-a fost călăuză, a fost prins în ţară şi condamnat anterior la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax