Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CRIMA din M3: Mihai Pandelea, condamnat la încă un an și şi 9 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic

Publicat

mihai pandelea, criminalMihai Pandelea, criminalul din Alba Iulia condamnat recent la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat, a mai primit o pedeapsă cu executare. Pandelea a fost condamnat definitiv la 1 an şi 9 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Infracţiunea a constat în furtul unui card bancar ce aparţinea femeii ucise de tânăr şi utilizarea acestuia pentru a sustrage o sumă de bani de la un bancomat. Infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic este de competennţa DIICOT, astfel încât acest dosar a fost instrumentat şi judecat separat faţă de cel de omor. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat vineri, 9 decembrie, sentinţa definitivă astfel încât Mihai Răzvan Pandelea a rămas cu pedeapsa decisă anterior la tribunal: 1 an, 9 luni şi 10 zile de închisoare.

Inculpatul a primit câte 1 an şi 4 luni pentru ambele infracţiuni: furt şi acces ilegal la un sistem informatic, pedeapsa finală fiind cea precizată anterior. Pe lângă închisoare, tânărul de 26 de ani mai trebuie să plătească tatălui tinerei ucise suma de 90 lei, reprezentând prejudiciu material, respectiv banii scoşi de pe card în seara crimei.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de DIICOT ST Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr. 149/26.09.2016 pronunţată de Tribunalul Alba în dosar nr. 1384/107/2016. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat în sumă de 260 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 9.12. 2016”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia. Tribunalul Alba a pronunţat în 5 decembrie 2016, prima decizie în dosarul criminalului din Alba Iulia care a ucis cu 25 de lovituri de cuţit o prostituată cu care obişnuia să întreţină relaţii sexuale.

Mihai Răzvan Pandelea a fost condamnat la pedeapsa de 25 de ani de închisoare. Tribunalul Alba a admis în cursul procesului solicitarea Parchetului şi a schimbat încadrarea juridică, din omor, în omor calificat.

Prin această schimbare, autorul omorului nu a mai putut beneficia de reducerea pedepsei, chiar dacă a recunoscut fapta, în condiţiile în care Codul Penal prevede posibilitatea detenţiunii pe viaţă.

Prin urmare, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa de 25 de ani cu executare şi plata unor despăgubiri civile în valoare de 400.000 de lei familiei prostituatei. Condamnatul poate contesta sentinţa la Curtea de Apel Alba Iulia. Victima acestuia a fost o tânără de 24 de ani din Mehedinţi, Alina Bianca Tănăsie, care închiriase un apartament în Alba Iulia în care se prostitua. Tânăra a fost omorâtă cu 25 de lovituri de cuţit. Crima a avut loc în noaptea de 2/3 februarie 2016. Criminalul a fost identificat în câteva ore de poliţişti, în condiţiile în care o sunase pe victimă seara pentru a-şi anunţa prezenţa la ea în cursul nopţii, dar a fost reţinut doar după trei zile.

Vezi şi CRIMA din M3: Un an pentru fiecare lovitură de cuțit. Mihai Pandelea, CONDAMNAT la 25 ani de închisoare pentru uciderea Alinei Tănăsie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax